Ето как да изчистим тялото си от вредните вещества (ВИДЕО)

Месото и тестените храни са главният източник за натрупване на токсини

Много хора могат да назоват зеленчуци и плодове, които не ядат с удоволствие, но трябва да напомним, че точно тези продукти действат най-силно очистващо за организма.

Плодовете и зеленчуците са най-подходящи за изчистване от токсините.

Плодовете и зеленчуците са най-подходящи за изчистване от токсините.

От полза е и гладуването един ден седмично. Чрез него се дава възможност на тялото да си почине от процесите на храносмилането и на усвояването на храната и по този начин помага за изчистването на организма от натрупаните токсини. Храните, които ядем всекидневно причиняват киселинни реакции, което е причина за развитието на различни болести. Най-вредни се определят захарта, кафето, чаят, алкохолът, тестените изделия, месото, рибата.

Всеки, който е пробвал плодовата диета може да каже, че не е трудно да се изпълни. През всеки сезон има сочни плодове, а и зеленчуци се намират макар и по трудно през зимата.

Ако всекидневно се храните с месо или месни продукти, постарайте се това да не е повече от 2 или 3 пъти седмично. Признаците за натрупване на твърде много токсини са физическа слабост, умствена умора, болки в очите, главоболие.

Ако пък в менюто ви преобладават тестените изделия, специалистите съветват да не се яде изобщо месо и мазнини. За изчистването на организма и за предпазване от задръстване с токсини препоръчително е и да се спре употребата на захар и въглехидрати от рафинирани храни. Плодовете и зеленчуците са най-добър техен заместител. Белтъчините могат да се набавят от бобовите храни и ядките – бадеми, орехи, кишу, слънчоглед (по-полезни са суровите с изключение на фъстъците).

Гореописаните признаци може и да се дължат на някакви заболявания, но ако след преглед при лекаря не е установено нищо сериозно може да имате нужда само от разтоварващи дни чрез гладуване – веднъж седмично.

Може да се почувствате добре само 2 или 3 дни. Всеки сам може да реши за себе си защото става въпрос за собственото му здраве.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *