Имате камъни в бъбреците – тези природни методи ще Ви помогнат

Народната медицина със своите рецепти, може да помогне при камъни в бъбреците

Бъбречните камъни са много често срещан проблем за здравето. Те се образуват от химикалите в урината като пикочна киселина, фосфор, калций и оксалова киселина. Други чести причини за камъни в бъбреците са прекомерната консумация на витамин D, минерален дисбаланс, дехидратация, подагра и неправилно хранене.

Камъни в бъбреците

Камъни в бъбреците

Независимо от размера на опасните камъни в бъбреците, те могат да причинят силна болка. Други симптоми включват често и болезнено уриниране, гадене, повръщане и прекомерно изпотяване.

В допълнение към конвенционалните лекарства, по-голямата част от случаите може да се лекува с помощта на естествени съставки, както и. Много от тях също ще помогне за предотвратяване на камъни да се развива в бъдеще.

Освен това, не забравяйте да пиете много вода. Ако пиете осем до десет чаши вода заедно с други видове течности дневно, цвета на урината Ви ще стане бистра, което е добър знак.

Коприва

Листа от коприва помагат за поддържането на минаването на вода през бъбреците и пикочния мехур, като по този начин насърчава гладкото уриниране. В същото време, копривените листа помагат да предотвратяват нови образувания на камъни в бъбреците и държат бактериите надалеч. Чаят от коприва ще подобри и ползите от водата с действието си като естествен диуретик.

Добавете две супени лъжици изсушена коприва в чаша топла вода. Нека да кисне 10 минути и след това се прецежда. Пийте две до три чаши чай от коприва дневно в продължение на няколко седмици.

Босилек

Босилекът се приема като тоник за бъбреците и затова той е приет за добър за здравето. Билката също може да помогне да изхвърли камък от пикочните пътища.

Смесете по една чаена лъжичка от сок от босилек и мед. Вземайте го дневно сутрин от пет до шест месеца. Ако не ви харесва вкуса на меда, можете да вземете само сок от босилек или дъвчете 2-3 негови листа дневно.

Друг вариант е да се пие чай от босилек. накиснете 5 до 6 листа от босилек във вряща вода за около 10 минути. Добавете една чаена лъжичка мед и пийте, след като се охлади чаят.

Диня

Динята е чудесен начин за лечение на камъни в бъбреците, съставена е от калциеви и магнезиеви фосфати и карбонати. Калият присъстващ в нея е основната съставка за здрави бъбреци. Тя помага за регулиране и поддържане на нивото на киселини в урината.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Копривата помага при камъни в бъбреците

Копривата помага при камъни в бъбреците

Заедно с калия диня съдържа висока концентрация на вода, което помага за промиване на досадните камъни в бъбреците. Яденето редовно на диня може да помогне много в лечението, както и за предотвратяване на камъни в бъбреците. Можете да си направите и чай от семките на динята.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *