Природните имуностимулатори правят чудеса с вашето здраве

Много от природните имуностимулатори са и антиоксиданти

Много билки са били известни още от древността със своите лечебни свойства като имуностимулатори, антиоксиданти, противовъзпалителни и други, дори и хората в миналото да не са разбирали как действат. те са помагали да се лекуват нашите прадеди, да се приспособяват към природната среда и да ги лекуват, когато се наложи.

Природни имуностимулатори за вашето здраве – черен бъз

Природни имуностимулатори за вашето здраве – черен бъз

Имунитетът представлява цялата защитна система на човека. За да се справи с навлизащите в нас вируси и бактерии, той трябва да е здрав и в добро състояние. Тогава те не биха били проблем за него. Във времето, когато наближават да се развихрят грипните вируси, ние се питаме как бихме усилили нашата имунна система. За целта можем да прибегнем до помощта на билки и други полезни растения, които са добри имуностимулатори. Някои се пият под формата на чай, а други като хранителна добавка се вземат в комбинация с други полезни съставки.

Ехинацея

Тя е била използвана още от дълбока древност от индианците. Сред тях е била много разпространена с нейните лечебни свойства. Използват се корените, стъблото и цветовете. Те имат доказан ефект за усилване на имунната система и предпазват от инфекции. Може да се ползва като чай и като хранителна добавка с други полезни съставки.

Черен бъз

Той е един от най-добрите имуностимулатори и освен топва има в себе си и други ползи за здравето. Билката например подобрява работата на сърцето, антиоксидант, помага при кашлица, грип, настинка, при инфекции от вируси и бактерии. В сока му се съдържат биофлавоноиди и други вещества, които убиват в зародиш вирусите, причиняващи настинка и грип.

Кръвен здравец

Тази билка се прилага при анемия, за усилване на отслабнал имунитет, цироза на черен дроб, безплодие, за укрепване на мускулатурата на сърцето, при камъни и пясък в бъбреците и пикочния канал и за други проблеми. Може да го намерите като хранителна добавка.

Алое Вера

Растението е известно отдавна със своите имуностимулиращи и други полезни свойства. То съдържа 200 различни съставки, като някои от тях не се срещат често в природата. Алое Вера е полезно за заздравяване на рани, за развиването на нови клетки, за доброто функциониране на вашите тъкани. То действа антимикотично, противовъзпалително, като антибиотик, успокоява нервната система, усилва имунитета, помага за пречистване на храносмилателната система и за детоксикация на организма.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Природни имуностимулатори за вашето здраве – Алое Вера

Природни имуностимулатори за вашето здраве – Алое Вера

Други растения имуностимулатори са бирената мая, билката котешки нокът, жен-шен, клеева тинктура, пчелен прашец, коластра, листа от маслина, спирулина и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Природните имуностимулатори правят чудеса с вашето здраве

    • Благодарим ви, Катя! Непременно ще напишем отделна подробна статия за аронията като имуностимулатор!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *