Инфлуцид. Ценни факти и опасности. Дава ли се на деца и бебе? За бременни?

Какво не забелязваме в листовката на инфлуцид? Действие. Състав. С други лекарства. Странични ефекти. Предозиране. Внимание: Алергия! Профилактика.

Още в текста: Колко време се пие, дозировка, схема. Таблетки (блистер), сироп. Цена. За деца, бебета, при бременност. При ангина, болно гърло, за кашлица. Вирус, грип, варицела, температура. Настинка, хрема, синузит. Може ли с алкохол, кафе, при хашимото? Заедно с Тонзилотрен, Изопринозин, Нурофен, Панадол или Хомеожен.

Инфлуцид е незаменим помощник в сезона, когато ставаме жертви на настинки, грип и всякакви вирусни заболявания.

Благодарение на изцяло хомеопатичния си състав, продуктът може да се използва и от бременни и кърмещи жени, за които се знае, че трябва да внимават изключително много с приема на всякакви медикаменти.

Въпреки това обаче, като всеки лекарствен продукт, Инфлуцид не бива да се приема безогледно и трябва да се спазват определени правила при приема.

И тъй като тепърва ни предстои студеният сезон, в който вирусите се активизират, от Lechitel.net събрахме всичко, което трябва да знаете за продукта в редовете по-долу.

Какво не забелязваме в листовката

Макар да е хомеопатичен продукт, Инфлуцид не бива да се приема без лекарско наблюдение, още повече, ако имате алергия към захари или нишесте, тъй като те са сред основните съставки на лекарството.

Освен това съществува риск симптомите ви да се влошат. При това положение в никакъв случай не продължавайте с приема на Инфлуцид, а се консултирайте незабавно с лекар, който да прецени най-добре дали не сте твърде чувствителни към някоя от съставките му.

Действие

Инфлуцид при грип и грипни състояния

Инфлуцид е незаменим при грип и грипни състояния

Благодарение на активните си съставки, Инфлуцид е особено подходящ както за лечение на грип и настинка, а също така и за профилактика срещу тях. Той подсилва имунитета на организма на човек като по този начин го прави по-устойчив на атаките на вирусите.

Демир бозан билки за бъбреци

Редица изследвания, направени при деца, са доказали, че приемът на Инфлуцид доказано кара имунната система да работи максимално добре, с цел да ни пази от заболяванията. Освен това този ефект се запазва до три месеца след първоначалния прием на продукта.

482x351_anvimax_mail.ru_3Без значение дали става въпрос за летен вирус или настинка през студените сезони, лекарството активно подпомага оздравяването на организма. А също така и предпазва от появата на херпеси, а при вече наличие на такива, спомага за по-бързото им излекуване.

Състав

Ако съставките, изброени на листовката на Инфлуцид, не ви говорят нищо, не се притеснявайте. Ние ще ги разясним специално за вас.

Продуктът е мощна комбинация от пет растения и един минерал, които доказано се борят с вирусите на грипа и имат общо оздравително действие за организма.

• Аконит – той спомага за премахване на заболяванията на респираторните органи и е незаменим при треска.
• Бриония – облекчава сухата кашлица, помага при бронхитни заболявания
• Гелземиум – при болки в гърлото, обща отпадналост на организма, главоболие и мускулни болки
• Евпаториум – това е основната съставка, която се бори с грипа и настинката.
• Ипекакуана – спомага за втечняването на секретите от бронхите и съответно улеснява изхвърлянето им от организма.
• Фосфор – това е минералът в Инфлуцид, който като цяло има подсилващо действие и действа стимулиращо при обща отпадналост и умора.

С други лекарства

инфлуцид съдържа хомеопатични лекарства, хомеопатияНяма данни приемът на други лекарства да повлиява действието на Инфлуцид. Според медици медикаментът може да се съчетава дори и с антибиотик, тъй като не са забелязани някакви странични ефекти.

Въпреки това не пропускайте да уведомите лекуващия си лекар, ако приемате и други медикаменти.

Странични ефекти

Благодарение на изцяло натуралните си съставки, Инфлуцид не предизвиква никакви странични ефекти.

Заради това продуктът е възприеман за алтернатива на традиционните лекарства, тъй като стимулира организма да се излекува сам.

Въпреки това при приема му трябва да се внимава, тъй като в него се съдържа лактоза, известна още като млечна захар. Затова пациенти с непоносимост към нея трябва задължително да говорят с лекар, преди да започнат да приемат Инфлуцид.

Хората с алергия към пшенично нишесте също трябва да ограничат приема.

Предозиране

Благодарение на изцяло природния си състав, към момента не са регистрирани случаи на предозиране с Инфлуцид. Въпреки това внимавайте с приема му и се придържайте към указанията за употреба.

Случва се рядко, но съществува вероятност да се появи твърде висока чувствителност към част от съставките на продукта.

Внимание: Алергия!

Веществата, които са вложени в медикамента, са с изцяло натурален произход и концентрацията им в него е в ниски количества. Затова е много малко вероятно Инфлуцид да предизвика алергична реакция при пациенти, които не страдат от непоносимост към някоя от съставките му.

Профилактика

инфлуцид при настинкаИнфлуцид е незаменим при профилактика на простудни, вирусни и грипни заболявания заради общото си стимулиращо действие спрямо организма.

Приемът му трябва да е три пъти на ден по една до две таблетки за деца над 12 години и възрастни и три пъти по една таблетка за деца под 12 години.

Деца до една годинка не бива да приемат Инфлуцид. Профилактичният ефект на продукта трае три месеца.

Колко време се пие, дозировка, схема

При ясно изразена клинична картина на заболяването при възрастни, е необходимо да пиете по една таблетка през един час като максималната препоръчителна доза е 12 таблетки дневно.

След отшумяване на тежките симптоми е необходимо приемът да продължи с една до три таблетки на ден в продължение на минимум една седмица.

Децата до 12-годишна възраст трябва да приемат максумум по една таблетка на два часа, като максимално допустимият прием е осем таблетки на ден. След преминаване на острите симптоми, приемът да се ограничи на една до три таблетки всеки ден в продължение на седмица.

Таблетките се пият 30 минути преди или след като сте се нахранили (в никакъв случай едновременно с храната) като се поставят под езика и се изчаква да се разтворят. За деца е добре да ги разтворите в малко количество вода.

За стимулиране на имунната система Инфлуцид трябва да се приема два пъти на ден по една таблетка в продължение на шест до осем седмици.

Таблетки (блистер), сироп

инфлуцид сиропИнфлуцид е продукт, под формата на таблетки, за чийто прием не е необходима вода.

Разработен е и във вид на разтвор, но заради по-силната концентрация на веществата в него и наличието на 96% етилов алкохол, той не бива да се приема от лица под 12 години, а също и от бременни и кърмещи жени. По една или друга причина не се предлага в България, взимат го от Русия.

Затова е добре за малките пациенти таблетките да бъдат разтворени в малко вода, за да се избегне поглъщането им преди да са се разтворили под езика им.

Цена

Цената на опаковка инфлуцид, в която се съдържат 60 таблетки, е около десет лева и е напълно достъпна за масовия потребител, предвид качествата на медикамента и при сравнение с цените на антибиотиците, които се използват при заболяване от грип.

Инфлуцид може да бъде купен от всяка една аптека и дрогерия, а една опаковка е напълно достатъчна за един курс на лечение.

За деца, бебета, при бременност

Инфлуцид таблетки е изцяло природен продукт и може да се приема дори и от деца на възраст от една годинка нагоре. Бебета под тази възраст не бива да бъдат подлагани на лечение с медикамента, тъй като липсват достатъчно данни за действието на съставките върху бебешкия организъм.

Бременни също могат да приемат Инфлуцид таблетки, но това задължително трябва да се случва под лекарско наблюдение. Продуктът е особено подходящ за употреба от бъдещи майки, тъй като при бременност трябва да се избягват всякакви антибиотици и лекарства, особено в първия триместър.

Разтворът Инфлуцид не се препоръчва при бременност, кърмене и деца до 12 години.

При ангина, болно гърло, за кашлица

инфлуцид при болки в гърлотоГелземиумът, който е сред основните съставки на Инфлуцид, е незаменим при болки в гърлото и има свойството да облекчава възпалението.

Ако ситуацията се усложни и болките в гърлото прераснат в ангина, която не се повлиява от Инфлуцид в продължение на три дена, е добре да отидете при лекар, който да изпише и антибиотик. Той може да се съчетава с Инфлуцид без проблем.

Брионията в Инфлуцид облекчава сухата кашлица, а ипекакуаната има свойството да втечнява секрета, натрупан в бронхите, и спомага за изхвърлянето им от организма.

Вирус, грип, варицела, температура

Инфлуцид е най-доброто решение както за профилактика, така и за лечение на грип и всякакви вирусни заболявания, както и за сваляне на придружаващата ги висока температура. Медикаментът е напълно натурален и по този начин се избягва внасянето в организма на химическите вещества, които се съдържат, дори и в минимални количества, в антибиотиците и лекарствата.

инфлуцид при грипИнфлуцид може да се приема и за профилактика при риск от заболяване от варицела, като много майки споделят, че са давали от продукта на децата си, когато в детската градина е имало заболявания от варицела, с превантивна цел. При това с успешен резултат.

Ако все пак детето заболее, е добре да се консултирате с лекар, който да изпише и антибиотик наред с приема на Инфлуцид. Особено успешна при лечението на варицела е комбинацията Инфлуцид – Изопринозин.

Като цяло, Инфлуцид повишава сериозно защитните сили на организма и ако се приема профилактично, рискът да се разболеете от грип или някое друго вирусно заболяване, намалява драстично.

Настинка, хрема, синузит

hr2-300x200Инфлуцид има особено ефикасно действие при настинка и грипни състояния, тъй като мощните му съставки са комбинирани именно с цел да засилят имунитета и по този начин да подпомогнат организма да се справи с вируса.

Можете да приемате продукта както при първоначалните остри симптоми на заболяването, така и с профилактична цел.

Инфлуцид е незаменим и при справяне с хрема, синузит и всякакви респираторни заболявания. Активната му съставка аконит действа изключително благоприятно на дихателните пътища и помага за по-лесното дишане. Може да се съчетава и с капки за нос, при необходимост.

Може ли с алкохол, кафе, при Хашимото?

Макар Инфлуцид да е хомеопатичен продукт, не се препоръчва едновременният му прием с алкохол и кафе, а също и с продукти със силни аромати като мента и чесън.

Инфлуцид разтвор категорично не бива да се смесва с алкохол.

Хашимото е автоимунно заболяване, а по принцип при подобни диагнози не се препоръчва употреба на имуностимуланти, какъвто е Инфлуцид. Но тъй като липсват доказани противопоказания за прием на продукта при Хашимото, ви съветваме непременно да се консултирате да вашия лекуващ лекар преди да предприемете лечение с медикамента.

Заедно с Тонзилотрен, Изопринозин, Нурофен, Панадол или Хомеожен

инфлуцид на таблетки

  • Тонзилотрен също е хомеопатичен продукт и специалистите са категорични, че няма никакъв проблем двата продукта да се приемат паралелно, най-вече в случаите, когато са налице чести заболявания от ангина.

Инфлуцид и тонзилотрен в комбинация са особено ефикасни и при грипни състояния, които са съпътствани от болки в гърлото и температура, която не бива да е по-висока от 38 градуса.

Във всеки случай е нужно да се консултирате с лекар, който да определи схемата, по която ще се приемат медикаментите. Самото лечение може да отнеме и месец-два, до пълното оздравяване на организма.

  • Изопринозин е лекарство, който се използва за лечение на вирусни заболявания, а също и за подсилване на имунитета, за да може организмът по-лесно да се справи с вирусите на болестите.

Той може да се приема заедно с Инфлуцид, особено в случаите, когато се налага лечение на упорити заболявания на дихателните пътища, херпеси и всякакви вирусни инфекции.

  • Нурофен е лекарствен продукт, който ефикасно облекчава както мускулни болки, така и спомага за понижаване на температурата. Той може да се комбинира без проблем с Инфлуцид с цел по-бързо излекуване на организма от настинката и грипа.

Най-честата схема на прием на двата продукта, е следната – още при първоначалните симптоми се започва с Инфлуцид – два пъти на ден по една таблетка, а за по-бързо сваляне на температурата се приема Нурофен – по една таблетка през три часа.

  • Действието на панадол наподобява това на нурофен. Според преценка на лекуващия лекар, можете да комбинирате Инфлуцид с панадол, вместо с нурофен, по описаната по-горе схема, за да се справите по-бързо с високата температура.

Важно е да се отбележи, че комбинацията между Инфлуцид и нурофен или панадол трябва да се прави само при температура над 38 градуса.

  • Хомеожен, също като Инфлуцид, е хомеопатичен продукт, чието действие е насочено към лечение на инфекции на гърлото като ангини и ларингити. Двата препарата могат да се приемат съвместно, като според лекарите са изключително мощна комбинация при грип и настинка, съпроводени с остри болки в гърлото.

И накрая, не забравяйте, че колкото и природен да е даден продукт и да ви се струва напълно безвреден, при остро протичане на каквото и да било заболяване трябва непременно да се консултирате с лекар, особено ако състоянието ви не се повлиява в рамките на три дена, въпреки приема на медикаменти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *