Чудодейният ихтиол лекува акне и други кожни абсцеси

Лечебният ихтиол помага при повърхностни и по-дълбоки кожни възпаления като циреи и фурункули

Позабравеният ихтиол се е превърнал едва ли не в носталгичен спомен за това как едно време лекувахме всички кожни възпаления от рода на абсцеси и циреи.

По-нови и модерни мазила сякаш изместиха този прекрасен продукт, който все по-рядко може да се намери по аптеките.

Ихтиол от години се прилага за лечение на повърхностни и по-дълбоки локални възпалителни заболявания на кожата.

Ако например имате дълбоко локално възпаление, което бере отвътре и не може да избие, се намазва с ихтиол на няколко пъти и възпалението отшумява.

Ихтиол се дозира върху проблемната зона като тя предварително се почиства добре и се маже 1-2 пъти дневно, покрива се с марля и се превързва.

Полезното мазило се прилага до затихване на възпалителния процес, потушаване на болката и изчистване на неприятния абсцес.

Ихтиол е лекарствен продукт, който притежава мощно противовъзпалително и антисептично действие, която е от потенциално значение за патогенезата на възпалителните дерматози.

Противомикробното и противопаразитното действие на лечебния ихтиол се дължат на съдържанието на сяра и ароматни вещества в продукта.

Ихтиолът, нанесен върху рани, предизвиква денатурация на белтъчните молекули, прониква бързо в кожата, намалява сърбежа, секрецията, ексудацията и болезнената чувствителност.

Той ограничава възпалителната реакция, ускорява разнасянето на инфилтрата и регенерацията на поразените тъкани.

Ихтиолът регулира съдовия тонус, възстановява кръвообращението, подобрява обмяната на веществата и по този начин лекува дълбоки локални абсцеси по кожата.

Ихтиол всъщност e природен продукт и съдържа амониева сол на сулфоновите киселини, вода, амониев сулфат и органично свързана сяра.

ихтиол

Лечебният ихтиол помага при повърхностни и по-дълбоки кожни възпаления като циреи и фурункули

Действа антисептично, противопаразитно, противовъзпалително, обезболяващо.

Обезболяващото и успокояващо действие на полезния ихтиол идват от това, че той ускорява регенеративните свойства на тъканите.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

След нанасянето му върху увредени кожни участъци ихтиолът предизвиква дразнене и стимулира начало на поредица от рефлекторни реакции, съпровождащи повишаване на защитните сили на организма.

Увеличава се отделянето на хормони свързани с процесите на зарастване на раните, подтискане на гнойната секреция, ускоряване регенерацията на поразените тъкани.

Тези свойства на ихтиол го правят много полезен при третиране на акне с гнойни пъпки и нарушена кожна повърхност.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *