Лечение на ишиас с природни средства

Някои билки дават възможност за лечение на ишиас в домашни условия

При ишиас се чувства болка в долния край на кръста. Тя се получава от притискане на седалищни нерв, който се възпалява обикновено от дискова херния в лумбалната област. Това е най-честата причина за заболяването. То може да се предизвика и от възпален нерв от кости съседни до мястото на болката, възпаление на мускули, инфекции, вътрешни кръвоизливи, наранявания, инфекции, притискане на междупрешлените дискове и други. При бременни жени ишиас може да се предизвика и от възпаление на седалищния нерв.

Лечение на ишиас с природни средства – чай от лайка

Лечение на ишиас с природни средства – чай от лайка

При ишиас се чувства парене, болка в единия или в двата крака, болки в кръста, в долната част на гърба се чувства мравучкане, също и в горната част на седалишето, в задните части на крака и бедрото. В по-тежка форма ишиасът може да направи трудно ходенето и дори невъзможно. Болките се увеличават понякога при ходене и извиване на талията.

Възможностите при заболяването ишиас са лекарства против болката и възпалението, почивка на тялото в легло, физическа терапия на болното място и хирургическа намеса.

За лечение и успокояване на болката при ишиас могат да се ползват някои билки.

Чай от билката дяволски нокът за успокояване на болката, която се намира в седалищния нерв. Вземате от билката 2-3 супени лъжици и ги оставяте да киснат в 300 мл гореща вода за 8 часа. Остава да се прецеди и да се пие на 3 части разделен по равно за деня.

Чай от жълт кантарион се прави за успокояване на болката. Запарват се 3-4 лъжици от билката и се пие вечерно време преди лягане.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Чай от лайка е полезен за тъканите на мускулите. Запарват се 3-4 лъжици от билката и  се пие след прецеждане. Може да се ползва и компрес от лайка. Ще ви е нужен екстракт от билката, от който се разтварят 10-12 капки във вода и се прави с тях компрес върху болното място.

Куркумата е една от най-полезните билки за лечение на ишиас. Всекидневната й употреба в умерени количества ще помогне. Може с мляко, а и без него – директно самата билка.

За външно приложение – компрес от куркума с масло и билки като праз и чесън.

Друг вариант е мед с куркума.

За облекчаване на болката помага и чесън със синапено масло. Шушулки от чесън заедно със синапено масло се загряват и след като изгорят шушулките, сместа е готова за ползване. С него се прави масаж на болното място.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *