Вкусната кайсия е най-модерната суперхрана

Полезната кайсия съдържа огромно количество калий, който държи сърцето здраво

Сега е времето да наблегнете на плодовете и зеленчуците, когато са в изобилие и са на що-годе прилични цени. Наред с всички полезни продукти, не забравяйте всеки ден да ядете и от полезната кайсия. Всички сме яли кайсии, всички ги обичаме – пресни, сушени, на компот или сладко.

кайсия

Полезната кайсия съдържа огромно количество калий, който държи сърцето здраво

Както всеки плод и този е в задължителния списък за здравословно хранене. Но едва сега китайски учени я преоткриха и я короноваха за най-полезния хранителен продукт. Според изследователите кайсията се грижи сърцето на човек да е здраво и тонусът на кръвоносните съдове да е добър.

Оранжевият прекрасен плод съдържа огромно количество калий, който влияе много благотворно върху кравоносните съдове, регулира кръвното налягане и държи сърцето ни в отлична форма. Освен това в чудодейната кайсия се съдържа и пектин, който служи за извеждане на отровите от тялото ни.

кайсия

Полезната кайсия съдържа огромно количество калий, който държи сърцето здраво

Суперплодът е богат на желязо, йод, фосфор и магнезий, които са елементи, много важни за нормалното функциониране на човешкия организъм. Коктейлът от полезни вещества е много полезен за анемични и бременни. Липсата на тези елементи води до проблеми с метаболизма и обмяната на веществата, а костите стават чупливи.

“Демир

Освен пресна, и сушената кайсия е много полезна. Докато пресния плод с голямото си съдържание на калий кара сърцето ни да е в ритъм, то сушените кайсии засилват кръвообръщението, борят аритмията и са много препоръчителни са хора, прекарали сърдечен удар.

Освен всички тези полезни качества, вкусната кайсия гони надалече и раковите болести. 300 грама от този чудесен плод на ден задоволяват нуждите организма от необходимото му количество на витамин А, заявяват китайските учени. Ако пък имате желание може като си издете плода, да счукате костилката и да си хапнете от полезните кайсиевите ядки. Те съдържат огромно количество витамин В17, който бори рака много успешно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *