Премахнете стриите и целулита с какаово масло

Полезното какаово масло помага при суха, изтощена кожа, стрии и е идеално за антицелулитен масаж

Вече и у нас се продава какаово масло в чист вид. То всъщност е едно от най-полезните мазила за кожата. Ако може да си го позволите, не ви трябват никакви други кремове, помади и мазила, защото то е напълно достатъчно кожата ви да стане гладка, еластична и кадифена.
Чудодейното какаово масло притежава овлажняващи и лечебни свойства за защита на кожата от вредното влияние на слънцето и вятъра. То се извлича от какаовото дърво и е натурална полезна мазнина, която се топи при температура между 36 и 38 градуса по Целзий. Това го прави изключително лесно абсорбираемо от кожата, която на момента получава еластичност, влага и мекота.

какаово масло

Полезното какаово масло помага при суха, изтощена кожа, стрии и е идеално за антицелулитен масаж

Лечебното какаово масло е много полезно, тъй като съдържа естествени антиоксиданти и особено ценният за кожата витамин Е. Той помага за успокояването, хидратирането и балансирането кожата и пази от вредните радикали във въздуха.
В прекрасното какаово масло има също полезните стеаринова, олеинова, палмитинова и линолова киселини, омега- 6 и омега-9 киселини, полифеноли, теобромин, скалан и фитостероли.
Едно от най-големите предимства на полезното какаово масло е, че то забавя загубата на влага от кожата.
При третиране на кожата с какаово масло се забавят признаците на стареене и се стимулира производството на колаген. Естественият крем за лице подхранва тъканите и подобрява регенерацията, поддържа оптимално рН и придава копринен и блестящ вид на кожата. Бременните могат да го използват срещу поява на стрии.
Какаово масло се препоръчва за всички типове кожа, особено за суха и дехидратирана такава, както и за напукана кожа и проблемни места. Много често какаово масло се използва при лимфен дренаж и антицелулитни масажи.
Употребата на какаово масло не се ограничава само в козметиката, но така също и в фармацевтиката и готварството. Тъй като се смята за полезна мазнина, лъжичка какаово масло в чая или кафето се смята за добра съставка за отслабване, тъй като спомага за разграждането на мазнините в кръвта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *