Каква упойка да изберете ако ви предстои операция

Най-добре е вашите предпочитания за дадена упойка при раждане да се съобразят с изискванията на лекаря

В Зависимост от здравословното ви състояние и от вида на хирургичната намеса обикновено пациента има избор на упойка.

Преди операцията ще бъдете разпитан от анестезиолог, на когото трябва да съобщите, ако сте прекарали сериозни заболявания в миналото или имате различни оплаквания като парене зад гръдната кост, затруднено дишане, шум в ушите, болки при лягане в определена позиция на тялото. Спомнете си проявявате ли непоносимост към някаква упойка.

Трябва да уведомите лекаря, ако страдате от алергии или приемате медикаменти, включително хранителни или билкови добавки. Съществуват няколко вида обезболяване. Локалната анестезия действа върху малка част от тялото. Вие сте в съзнание, но без усет за болка на съответното място. Друг вид е регионалното обезболяване.

То се използва при операции на по-големи части на тялото. При него също сте в съзнание но не усещате бола. Общата анестезия е състояние на контролирано безсъзнание. Нужна е при някои типове операции.

Най-добре е вашите предпочитания за упойка да се съобразят с изискванията на лекаря

Постига се чрез лекарства, които блокират нервните импулси, отиващи от тялото към мозъка. Когато се прекрати подаването им съзнанието започва да се възстановява.

Прилагат се и комбинирани упойки. Например регионалната анестезия може да се съчетае с обща, за да подпомогне обезболяването в следоперативния период.

Най-добре е вашите предпочитания да се съобразят с изискванията на лекаря.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *