Какви кожни проблеми се срещат при децата?

Кожните проблеми импетиго, милиария (просеница), милиум, които се срещат и при децата

Импетиго

Импетиго

Импетиго

Обикновено се развива след настинка на детето и е силно заразна инфекция. При разрастване микроорганизмите могат да се разнесат по цялото тяло. Най-напред импетигото се забелязва около устните и носа като малки мехурчета, които образуват жълти корички. Ако тези корички се отстранят, под тях се вижда влажна повърхност, която съдържа бактериите, причинители на заболяването. От тези места инфекцията се разпространява по останалите части на тялото и може да се предаде и на други деца.

Лечението трябва да започне колкото е възможно по-рано.

Отделете всички тоалетни принадлежности на болното дете от тези на семейството. Дрехите  също перете отделно.

Намазвайте засегнатите части на тялото с мехлем, предписан от лекаря. Детето не бива да посещава детската градина или училището няколко дни, за да не предаде инфекцията на другите деца.

Милиария (просеница)

Милиария

Милиария

Обикновено се наблюдава при прекомерно обличане и при продължително излагане на пряка слънчева светлина. По кожата на гръдния кош, врата и раменете се появяват малки розови пъпчици, разположени над блокираните потни жлези. При запушването на порите се образуват мехурчета. Обривът предизвиква сърбеж и се засилва при затопляне, а също от солите на морската вода.

Обличайте детето с памучни дрехи и вдигнете косата, ако е дълга, така че да не покрива врата. Предпазвайте кожата на гръдния кош от пряко слънчево греене. Не повивайте и не обличайте прекомерно детето, ако кожата му е чувствителна. След баня попивайте водата с мека хавлия, след къпане в морето измивайте тялото със сладка вода. Витамин С, който се съдържа в цитрусовите плодове, има благотворно въздействие.

Милиум

Често на лицето на новороденото се виждат малки бели петънца, които се дължат на запушване на каналите на мастните жлези и кожата.

Не се изисква лечение. Петънцата изчезват след няколко седмици. Не си изстисквайте, тъй като може да се инфектират.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Така може да процедирате при импетиго, милиария (просеница) и милиум, ако срещнете такива проблеми с децата си.

споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *