Какви ползи ни носи растението алма

Алма има силно противовъзпалителни свойства

Едва ли повечето от вас са чували за растението алма. То е известно още и като индийско цариградско грозде. Оказва се, че това растение е изключително полезно за хората и тяхното здраве. То е широколистно дървесно растение, чиито съставки имат редица положителни ефекти върху човешкия организъм.

Плодовете на Амла имат силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства

Екстрактът от Амла (който се извлича от плодовете му) се използва за подобряване на храносмилането и при проблеми с храносмилателната система, при висока температура, втрисане, кашлица. Облекчава симптомите и пристъпите на астма.
Има и тонизиращ ефект, като подсилва имунната система на организма и носи силен приток на положителна енергия.След прием на алма екстракт човек се чувства не само положително зареден, но и в пълна концентрация и кондиция.

Плодовете на Амла от своя страна имат силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Поради тази причина растението се използва за лечението на язва, диабет, проблеми с паметта и мозъчната дейност.

В козметичната и текстилната индустрия алма намира широко приложение. Екстрактът от растението се използва в направата на шампоани, маски и масла за коса. Подхранва косъма в корените, заздравява скалпа и намалява ранното посивяване на косата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *