Какво да се прави при възпалено сухожилие?

По-често проблеми с възпалено сухожилие се случва при силния пол

Обикновено проблеми с възпалено сухожилие се случва при силния пол, тъй като повече се занимават със спорт и други натоварвания в дома си по време на ремонти или на работата си. Най-често пострадват сухожилията на крайниците на различни места. За да избегнем такова възпаление е добре преди да започнем да се натоварваме да направим необходимата физическа подготовка за това.

При възпалено сухожилие помагат компреси

При възпалено сухожилие помагат компреси

Причината за появата на възпалено сухожилие е рязкото натоварване дори и малко, когато тялото не е подготвено. Сухожилията не обичат повтарящи се движения, за които мускулите ни не са загрели. Обикновено признаци за възпалението са болки в лакътя или в едно от рамената. Леките травми също могат да доведат до възпалено сухожилие.

При поява на болка първо трябва да се спре натоварването, което я е причинило. След това е добре да се направи студен компрес на мястото като за целта се увият в найлон бучки лед. Компресът да постои на болното място за половин час. Правете го два пъти дневно за три дни. Желателно е за такива и други подобни нужди да имате предварително лед в камерата на хладилника.

Лекарите използват ударни вълни, който представлява подлагане на ахилесовото сухожилие на удари с пневматичен чук от порядъка на 700 до 3000 удара в минута. Тази процедура трае най-много минута и половина. Обикновено процедурата не се прави на други места, а само на краката. За предотвратяване на болката се прилага изстудяване на мястото с температура от минус 70 градуса.

Подходящо лекарство за случая е парацетамолът, може да го вземате 3 дни по 3 хапчета от 1 грам на ден. Ако не мине се обърнете към лекуващия лекар да проведе необходимото лечение, за да не се стига до хронично възпаление. Той може да изпише подходящи гелове за мазане или други лечебни средства. Аспиринът също помага, но той пречи на чувствителния стомах.

“Фигурин

За възстановяване лекарят може да прецени дали е нужно да се посети кинезитерапевт за провеждане на рехабилитационни сеанси.

Винаги преди да започнете някаква работа загрявайте, пийте достатъчно вода преди спорт и работа, избягвайте еднообразните движения, подменяйте обувките си винаги с удобни и избирайте с мека вътрешност и с достатъчно дебела подметка, защото при по-тънка може да се получи натъртване на ходилото или нараняване от малки камъчета, правете такива движения, че те да бъдат щадящи за вас.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *