Какво причинява зачервени очи и как да решим проблема

Много неща причиняват зачервени очи, затова най-добре потърсете очен лекар, който да разбере точно за какво става въпрос

Доста хора страдат от зачервени очи и зад този проблем се крият много неща, които могат да причинят този проблем. Тъй като очите са много важен и деликатен орган, най-добре е да потърсите очен лекар, който да разбере кое точно причинява зачервени очи.
Може например да става въпрос за конюнктивит. Той представлява възпаление или инфекция на лигавичен слой, който покрива и предпазва предната част на окото, и се причинява от алергени, бактерии, вируси, токсини.

зачервени очи

Много неща причиняват зачервени очи, затова най-добре потърсете очен лекар, който да разбере точно за какво става въпрос

При зачервени очи може да става въпрос и за блефарит. Това представлява възпаление на клепачите и миглите и виновни за това са недобрата хигиена, повишената секреция на жлезите на клепачните, а така също алергии, бактериални инфекции и дори паразити.
Увеитът също може да доведе до зачервени очи и води до болка, замъглено зрение, чувствителност към светлина и мътно виждане.
За зачервени очи може вина да имат също така сухотата на очите от прекалено взиране в компютъра или телевизора, от прекалена употреба на капки за очи, а така също и от носене на контактни лещи и тяхното несваляне през нощта.
Зачервени очи може да се дължи също и на кръвоизливи или глаукома. Затова най-добре е да посетите лекар офталмолог, който да ви прегледа и да ви назначи лечение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Какво причинява зачервени очи и как да решим проблема

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *