Какво следва след една нежелана бременност?

След аборт жената трябва да бъде под лекарско наблюдение

Прекратяване на бременността е важно решение и изключително трудно да бъде окончателно взето. Препоръчително е преди това жената да обсъди проблема с някой свой близък, на който тя може да се довери. Добра е й идеята жената да се консултира и със своя лекар, когато е бременна и не иска да задържи детето.

Тажка депресия може да настъпи дори и след желан аборт

Във Великобритания например прекратяването на бременността се смята за законно ако е извършено до 24 седмици от бременността, но повечето болници и клиники обмислят прекратяване до 18 до 20 седмици. Това е добро предложение, тъй като прекратяването на една бременност е по-безопасно за жената ако е направено в самото начало на бременността. Абортът може да се извърши след като бъде разрешен от двама специалисти, които да потвърдят, че няма реална опасност за жената, правеща аборт. Законът за аборт на жената от 1967 година гласи, че всяка жена може да абортира ако наистина желае това.

В много клиники се обръща внимание на психологичното състояние на жената преди и след аборта. Жената е психологически уязвима в такъв труден момент и тя трябва да срещне разбиране от хората около нея-лекари, медицински работници, близки и роднини. Това е решение, при което връщане назад няма. За това е напълно възможно жената да изпадне в депресия след един аборт, дори и тогава, когато много силно го е желала.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *