Какво трябва да знаем за състоянието на нашата кръв?

Някои болести имат една обща причина и това е състоянието на нашата кръв

Какво е общото между заболяванията инфаркт, инсулт, хемороиди, разширени вени, и други подобни? Общото при тях е състоянието на нашата кръв и по-специално нейната гъстота. От гъстотата й зависи дали ще се движи достатъчно бързо и свободно и с това дали ще снабдява достатъчно добре всички органи с кислород и други хранителни вещества.

Ако кръвният поток е бавен, той няма да може да снабдява добре органите с нужните им кислород и хранителни вещества и ще се получи кислороден глад.

Пиенето на вода е важно за състоянието на нашата кръв

Пиенето на вода е важно за състоянието на нашата кръв

Много хора знаят, че кръвта им трябва да е разредена, за да си върши добре работата, за която е предназначена. Но има все още много други, които не знаят това.

Какво е необходимо да се направи за решаването на проблема?

Ето няколко съвета, които могат да се изпълнят в живота на всеки, който желае да си помогне за здравето.

За предотвратяване съсирването на нашата кръв е необходимо да се пие достатъчно вода. Около 90% от хората все още пият много малко вода. Като казваме вода нямаме пред вид течности, а само вода. Трябва да се пие вода между яденетата 2 часа след храна или половин час преди нея, а количеството да е около 2-2,5 л на ден. Изграждането на навици да се пие натурална вода е много важно. Научете своите деца да правят това. Водата е много мощно средство за предотвратяване на появата на съсиреци в кръвта.

“Фигурин

Полезни храни за тази цел са лук, чесън, зехтин, лимони, масло от ленено семе, суров слънчоглед, рибено масло, цвекло, овесени ядки, диви плодове – малини ягоди, боровинки, къпини, освен тях – череши и всякакви сезонни плодове и джиндифил.

Храни, които сгъстяват кръвта са леща, бял хляб, бонбони, колбаси, пушени меса, сметана, манго, банани, бульони като тези с етикет Маги, сухи супи, някои билки – жълт кантарион, бял равнец, коприва, валериана. Храните като лещата, плодовете и билките не значи да не се приемат, но може да се прави интервал за пауза и като се редуват с другите, които намаляват гъстотата на кръвта, няма да предизвикат проблем.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *