ВИЖТЕ как да се предпазим при магнитни бури

Трябва да се знае, че метеочувствителността не е самостоятелно заболяване, а само сигнал за наличието на други заболявания

Кой ли не е чувал за това, че магнитните бури влияят негативно върху човешкия организъм. Силните сътресения на магнитното поле на Земята нарушават денонощния ритъм на човешкото сърце и оттам повлияват на здравето на хората. В зависимост от индивидуалния здравен статус, някои хора реагират на началото на магнитните смущения, а други – на финала им.

Как да се предпазим при магнитни бури

Това е тревожен сигнал, който може да свидетелства за наличието на съдова или неврохормонална дезадаптация, ранни прояви на атеросклероза. Това също може да бъде сигнал, че човек е уморен или просто не си е доспивал няколко нощи. Умореният организъм много трудно се адаптира към променящата се среда.
Учените наблюдавали такава закономерност: колкото повече човек е дезадаптиран, толкова по-чувствителен е към геомагнитните бури. Често отзвукът от такава буря провокира сериозни сърдечни усложнения, инсулти, инфаркти, коронарна болест на сърцето.
Най-много сърдечни пристъпи са регистрирани, когато честотата на електромагнитните микропулсации на Земята съвпадат с ритъма на човешкото сърце.
Да се предпазим напълно от това, за съжаление, е невъзможно. Но можем да облекчим живота си в такъв неблагоприятен период. Има много съвременни методи на лечение, които помагат да се смекчи въздействието на магнитните бури.
От естествените успокоителни обикновено се препоръчва да използват билки. Особено помагат отвари от лайка, маточина, валериан, мента, мащерка, дяволска уста, кантарион и шипки.
Трябва да се знае, че метеочувствителността не е самостоятелно заболяване, а само сигнал за наличието на други заболявания. Поради това, всички, които се чувстват зле по време на магнитни бури, първо трябва установят точно от какво страдат. Добре е да се следят съобщения за слънчевите изригвания и по този начин всеки човек да успее да поддържа организма си и да не е уязвим към тях.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “ВИЖТЕ как да се предпазим при магнитни бури

  1. Много полезен материал, бих искал да получа повече информация за медикаменти, които помагат срещу магнитни бури? Благодаря предваритенло

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *