Бабини илачи помагат при камъни в бъбреците

Народни рецепти, които разрушават и премахват камъни в бъбреците и облекчават болките и дискомфорта

Ако не за първи път ви се налага да прочистите бъбреците си и да раздробите и да изведете от тях камъни и песъчинки, сигурно и вие знаете тези няколко народни рецепти против камъни в бъбреците.

Още една задължителна статия за лечение на камъни в бъбреците: ТУК!

Един от най-ефикасните методи е с лимонов сок, зехтин и ябълков оцет. Трябва веднага да си приготвите тази смес, ако усетите тежест и доскомфорт в кръста и бъбреците. При тази рецепта се смесват 60 милилитра зехтин с 60 милилитра прясно изцеден сок от лимон. Тази смес се изпива на веднъж, след което се изпиват две чаши вода.

камъни в бъбреците

Народни рецепти, които разрушават и премахват камъни в бъбреците и облекчават болките и дискомфорта

Има народни рецепти, които могат да разрушават и да премахват камъни в бъбреците и да облекчават състоянието на страдащите

Изчаква се половин час и си пригответе следваща смес от половин лимон в чаша вода и добавете към нея супена лъжица ябълков оцет. Това лечение се повтаря на всеки час, докато усетите облекчение.

Друга много добра рецепта при камъни в бъбреците е корен от глухарче. Можете да си купите готова тинктура или да си направите чай от билката, която да пиете през час. Прави се предимно за профилактика.

Може да бъде открито и като хранителна добавка. Коренът от глухарче помага също и при камъни в жлъчката.

Сигурно и вие ще се учудите, че бобът може да ви погне при камъни в бъбреците. Сварете боба в минерална вода на бавен огън за 5-6 часа, а водата от това вариво се приема през целия ден.

“Демир

Хвощът също помага при камъни в бъбреците. Направете си отвара от хвощ и пийте през целия ден от нея вместо вода.

Същото въздействие при проблема има целината, която се смята за естествено диуретично средство. Друго полезно растение при камъни в бъбреците е босилекът.

Направите си отвара от босилек, която да пиете през целия ден, за да прекъснете неразположението.

И разбира се, ако страдате от камъни в бъбреците, не забравяйте, че трябва да пиете много течности – най-малко по 8 чаши вода на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *