Помогнете си с народна медицина при камъни в бъбреците

При камъни в бъбреците може да си помогнете с рецепти то народната медицина, но да не се пренебрегва лекарската помощ

Заболяването камъни в бъбреците протича с болки, които не трябва да се търпят, а да се вземат мерки за лечението им. Първо трябва да се потърси лекарска помощ, защото има добри съвременни методи за справянето на проблема като разбиването им с ултразвук и по-точно със звукови, шокови вълни – литотрипсия. При камъни в бъбреците може да си помогнете с рецепти то народната медицина, но да не се пренебрегва лекарската помощ.

Помогнете си с народна медицина при камъни в бъбреците

Помогнете си с народна медицина при камъни в бъбреците

Съществуват различни екзотични рецепти, но ние ще с спрем само на някои от предлаганите от нашата народна медицина. Трябва да отбележим, че е важна храната, която ядем, пием ли достатъчно вода и също много вреден е заседналият начин на живот. Едни от полезните за целта билки са полски хвощ, мечо грозде, ленено семе и други.

Половин килограм сурови орехови ядки се смилат на брашно с чопър или друга машинка. Приготвя се и един килограм пчелен мед пресен и течен, трябва да е според рецептата от цветя събран през пролетта, трябва да е течен, но не стопен при много висока температура на водна баня. Ореховото брашно се смесва с пчелния мед и се разбърква добре. Трябва да престои един ден. Взема се по една супена лъжица два пъти на ден на гладно – сутрин и вечер. Рецептата е разпространена от Росица Димитрова Тодорова от град Варна.

“Фигурин

Когато няма пристъпи болният да взема три пъти на ден на гладно 20 минути преди хранене следната смес: 25 г бял тамян чист, 50 г бяла медицинска дъвка също чиста, 100 г зехтин и 26 г пчелен восък по една изравнена чаена лъжичка. Тези продукти обаче първо се приготвят по следния начин: зехтинът се сгорещява и към него се добавят восъкът и счукани дъвката и тамянът като се бъркат на слаб огън, без да завират. При поглъщането на смета да не се докосват зъбите от нея, защото тамянът ги поврежда.

С тази рецепта да се изпива и следната отвара: приготвят се по 100 г от билките: листа от мечо грозде, липов цвят, листа и цвят от златник, полски хвощ, коса от царевица, и корено от троскот. Прибавя се и една равна супена лъжица ленено семе предварително леко препечено, 20 шипки разрязани, една супена лъжица семе от метла счукано и се разбъркват. Всички съставки се запарват с литър вода и се варят на тих огън за 20 минути. Пие се 120-150 г от отварата заедно с горната рецепта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *