Помогнете си с народна медицина при камъни в бъбреците

При камъни в бъбреците може да си помогнете с рецепти то народната медицина, но да не се пренебрегва лекарската помощ

Заболяването камъни в бъбреците протича с болки, които не трябва да се търпят, а да се вземат мерки за лечението им. Първо трябва да се потърси лекарска помощ, защото има добри съвременни методи за справянето на проблема като разбиването им с ултразвук и по-точно със звукови, шокови вълни – литотрипсия. При камъни в бъбреците може да си помогнете с рецепти то народната медицина, но да не се пренебрегва лекарската помощ.

Помогнете си с народна медицина при камъни в бъбреците

Помогнете си с народна медицина при камъни в бъбреците

Съществуват различни екзотични рецепти, но ние ще с спрем само на някои от предлаганите от нашата народна медицина. Трябва да отбележим, че е важна храната, която ядем, пием ли достатъчно вода и също много вреден е заседналият начин на живот. Едни от полезните за целта билки са полски хвощ, мечо грозде, ленено семе и други.

Половин килограм сурови орехови ядки се смилат на брашно с чопър или друга машинка. Приготвя се и един килограм пчелен мед пресен и течен, трябва да е според рецептата от цветя събран през пролетта, трябва да е течен, но не стопен при много висока температура на водна баня. Ореховото брашно се смесва с пчелния мед и се разбърква добре. Трябва да престои един ден. Взема се по една супена лъжица два пъти на ден на гладно – сутрин и вечер. Рецептата е разпространена от Росица Димитрова Тодорова от град Варна.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Когато няма пристъпи болният да взема три пъти на ден на гладно 20 минути преди хранене следната смес: 25 г бял тамян чист, 50 г бяла медицинска дъвка също чиста, 100 г зехтин и 26 г пчелен восък по една изравнена чаена лъжичка. Тези продукти обаче първо се приготвят по следния начин: зехтинът се сгорещява и към него се добавят восъкът и счукани дъвката и тамянът като се бъркат на слаб огън, без да завират. При поглъщането на смета да не се докосват зъбите от нея, защото тамянът ги поврежда.

С тази рецепта да се изпива и следната отвара: приготвят се по 100 г от билките: листа от мечо грозде, липов цвят, листа и цвят от златник, полски хвощ, коса от царевица, и корено от троскот. Прибавя се и една равна супена лъжица ленено семе предварително леко препечено, 20 шипки разрязани, една супена лъжица семе от метла счукано и се разбъркват. Всички съставки се запарват с литър вода и се варят на тих огън за 20 минути. Пие се 120-150 г от отварата заедно с горната рецепта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *