Рецепти за разбиване на камъни в бъбреците

Няколко народни рецепти, които могат да разрушат и да премахнат камъни в бъбреците и да облекчават състоянието

Преди да пробвате от тези полезни рецепти за разбиване и изчистване на песъчинки и камъни в бъбреците, първо трябва да се консултирате с вашия лекуващ лекар, защото много зависи от какво естество е и колко е голям камъкът. Ако те са по-малки и трошливи или пък често вадите песъчинки, то тогава може да изпробвате.
Един от най-ефикасните методи е с лимонов сок и зехтин. Трябва веднага да си приготвите тази смес, ако усетите тежест и доскомфорт в кръста и бъбреците. При тази рецепта се смесват 60 милилитра зехтин с 60 милилитра прясно изцеден сок от лимон.

камъни в бъбреците

Няколко народни рецепти, които могат да разрушат и да премахнат камъни в бъбреците и да облекчават състоянието

Тази смес се изпива на веднъж, след което се изпиват две чаши вода. Изчаква се половин час и се приготвя следваща смес от половин лимон в чаша вода, към който се добавя супена лъжица ябълков оцет. Това лечение се повтаря на всеки час, докато усетите облекчение.
Друга много добра рецепта при камъни в бъбреците е с корен от глухарче. Можете да си купите готова тинктура или да си направите чай от билката, която да пиете през час. Прави се предимно за профилактика. Коренът от глухарче помага също и при камъни в жлъчката и може да бъде открит и като чай или хранителна добавка.
Колкото и да не ви се вярва, но бобът може също да ви погне при камъни в бъбреците. За целта се сварява боб в минерална вода на бавен огън за 5-6 часа, а водата от това вариво се приема през целия ден.
Хвощът също помага при камъни в бъбреците. Направете си отвара от хвощ и пийте през целия ден от нея вместо вода.
Същото въздействие при проблема има целината, която се смята за естествено диуретично средство. Друго полезно растение при камъни в бъбреците е босилекът.
Направите си отвара от босилек, която да пиете през целия ден, за да извадите песъчинките и да прочистите бъбреците.
Лекарите съветват, ако страдате от камъни в бъбреците, да се приучите да пиете много вода – поне 8 чаши дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *