При камъни в бъбреците си направете отвара от листа на череша

Отвара от черешови листа помага за изчистване и извеждане на песъчинки и камъни в бъбреците

Сега е сезонът на черешите и е добре да се възползваме изцяло от тяхната лечебна и здравословна сила и мощ. Против камъни в бъбреците и за общо пречистване на тези важни органи може да ядете на корем от черешите, стига да не страдате от някое стомашно заболяване, тъй като черешите действат както диуретично, така и причиняват разстройство. В черешите има много полезни вещества като витамините A, B и C, а така също и калий, който предпазва сърцето. Черешите всъщност са естествени диуретици и се препоръчват за хора с проблеми с бъбреците, пясък или камъни в бъбреците, а така също и за хора, страдащи от високо кръвно налягане.

камъни в бъбреците

Отвара от черешови листа помага за изчистване и извеждане на песъчинки и камъни в бъбреците

Освен плодът, много полезни при камъни в бъбреците са и листата и клоните на черешите. Прави се специална отвара от тях, която се пие като чай. За да си приготвите тази смес са ви необходими младите и зелени клонки, заедно с листата, които се измиват добре. Съберете около две шепи от клонките и листата и ги пуснете в три литра гореща вода. Всичко това се вари около 15 минути и се запарва около час. После отварата се прецежда и се слага в шишета, които трябва да пиете през целия ден вместо вода. Ако сместа ви се стори блудкава, може да подслаждате с по една лъжичка мед всяка чаша. Правете си този чай поне 10 дни поред и пийте от него всеки ден. Така камъни в бъбреците и песъчинки ще се изхвърлят много лесно.
За прочистване на важните отделителни органи и при камъни в бъбреците можете да си направите още една много полезна природна смес с лимон, чесън и боровинки.
Това е древна рецепта за чисти и здрави бъбреци и за изхвърляна на камъни в бъбреците и песъчинки. Взимат се лимони, чесън и боровинки в съотношение едно към еднокъм едно и се смилат в блендер докато не станат на кашичка. След това си пригответе разтвор от вода и мед в съотношение една чаша към една лъжичка мед. Направете си по-голяма бутилка от тази вода и с нея залейте кашицата от лимон, боровинки и чесън. Разбъркайте добре и насипете в стъклени шишета. Приемането на тази смес при камъни в бъбреците става три пъти на ден по 100 милилитра 30 минути преди да седнете да се храните.
Може да пиете от този сироп за камъни в бъбреците поне две седмици, след което е хубаво да направите почивка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *