Помогнете си при камъни в жлъчката с естествени средства

Диетата, която се налага да се спазва при камъни в жлъчката е много важна

Повечето камъни в жлъчката се образуват от холестерола. Те са твърди образувания, които не винаги болеят и правят проблеми. Когато станат по-големи или се получи възпаление на жлъчката, започват да болят и ако е много спешен случая се налага оперативното им отстраняване.

Следните препоръки са важни и за общото здраве, освен за предпазването и лечението на камъни в жлъчката:

Намалете приема на мазнини като цяло, особено неестествени и токсични мазнини, като хидрогенирани масла, от соя и рапица . Естествени мазнини (като масло), зехтин са по-добри, но те трябва да се използват в умерени количества.

Помогнете си при камъни в жлъчката с естествени средства – лимони и лимонов сок

Помогнете си при камъни в жлъчката с естествени средства – лимони и лимонов сок

Добавките с омега-3 мазнини се препоръчват чрез вземане на масло от ленени семена на капсули.

Ниацин (витамин B3) е полезен за хора с висок холестерол или кожни проблеми.

Дрожди от натурален ориз намаляват холестерола. Неговото активно съединение се използва за производството на фармацевтични лекарства против холестерола. В продължение на години FDA се опитва да блокира продажбите на необработени червени дрожди на ориз и допълнителни екстракти, тъй като те се конкурират с патентовани лекарства, които са базирани на същия ориз; така че всички естествени добавки с ориз се прекласифицират като „лекарство“. Това е станал обичайен трик още отпреди Конгресът на САЩ да забрани на FDA да регламентират хранителни добавки, вместо подобни насилствени поведения.

“Демир

Излагането на слънчева светлина превръща резервите на излишния холестерол, съхранявани вътре кожата във витамин D-2, който е по-късно се използва от черния дроб да произвежда витамин D-3. Следователно, слънчевата светлина помага по много начини. Тя също драстично стимулира имунната система.

Упражнения. Трябва да се правят за да се намали образуването на камъни в жлъчката.

Белият трън, предлаган като добавка е тоник за черния дроб.

Корените от глухарче, също предлагано като добавка е друго полезно средство за черния дроб и тоник.

Избягвайте соевия лецитин и всички соеви продукти. Соевите продукти могат да имат катастрофални последици върху хормоналния баланс и това важи особено за жените. Фитоестрогените вътре в соевите продукти атакуват щитовидната жлеза. Наличието на камъни в жлъчката е доказано, че има връзка с хормоналния дисбаланс. Също така, имайте предвид, че всички соеви продукти сега са генно модифицирани.

Витамин C прави холестеролът по-разтворим във вода, което позволява на тялото по-добре да премахва камъните.

Куркумата увеличава разтворимостта на жлъчката.

Консумирайте ябълков оцет, лимонада, лимонов или ябълков сок редовно. Допълването му с няколко супени лъжици ябълков оцет на ден е най-добре.

Рициновото масло с трансдермални опаковки неутрализират възпаленията. Един парцал трябва да потопите в чисто студено пресовано рициново масло, което се купува от магазините за здравословни храни. Излишъкът трябва да бъде съхранен, за да може да се използва преди употреба. Парцалът трябва да бъде поставен върху кожа над органа. Поставете парче пластмаса да притиска парцала. След това сложете бутилка с топла вода върху пластмасата и парцала. Бутилката с гореща вода трябва да бъде толкова гореща, колкото е възможно да търпи болния. Това се прави в продължение на минимум 30 минути ежедневно.

Женското биле е друга билка за черния дроб и тоник.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *