Как да си помогнете при камъни в жлъчката

При камъни в жлъчката трябва да спазвате специален хранителен режим с ограничение на пържено, тлъсто и мазно

Ако изпитвате тежест и дискомфорт в дясното подребрие, което отива чак отзад на гърба, най-вероятно имате проблеми с жлъчката или имате камъни в жлъчката. При такава ситуация е необходимо да спазвате специален хранителен режим с ограничение на пържено, тлъсто и мазно, яйца и кафе. Тази диета е необходима, тъй като някой камък може да тръгне по жлъчните пътища и да ги запуши, тъй като те са много фини. А хранителният режим може да ви помогне да стопите опасните камъни в жлъчката.

камъни в жлъчката

При камъни в жлъчката трябва да спазвате специален хранителен режим с ограничение на пържено, тлъсто и мазно

Oбразуването им е доста често срещано заболяване, срещано предимно при жени след една определена възраст и склонни към напълняване. Причините могат да бъдат както генетични, така и затлъстяване, прием на хормонални препарати, лошо хранене и нездравословен начин на живот.
В началото заболяването протича без симптоми и се открива при друг преглед. С напредване на заболяването болните се оплакват от болки и тежест в дясното подребрие, които могат да отиват и назад към дясната плешка, дискомфорт, понякога гадене, оригване и повръщане. Най.често симптомите се засилват когато се приемат мазни и пържени храни, при преяждане и хранене с вредни за камъни в жлъчката храни.
При пациенти с камъни в жлъчката се препоръчва операция, но може и вие да си помогнете с билки и диета. Много полезнен е чаят от корени, плодове или листа на шипка. За да се приготвите отвара, която стопява камъните в жлъчката, използвайте корените. Две супени лъжици счукани корени от шипка се заливат с чаена чаша вода и се варят 15-20 минути, след което се запарва, прецежда и се пиема по половин 3 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *