Лечебният феномен канабис – срещу рак и други болести

Билката канабис има много добри лечебни свойства и затова много лекари са я нарекли лечебен феномен

Лековитият канабис има широк спектър на отчетените терапевтични приложения – от рак до белодробни болести, както и от автоимунни заболявания до невродегенеративни такива. Няколко щата в САЩ са признали полезните лечебни възможности на лековития канабис и затова са го узаконили да е достъпен за медицински цели. Освен това, 2 щата, Вашингтон и Колорадо, са отишли с този проблем в крачка напред и са легализирали канабиса за по-свободна употреба.

Лечебният феномен канабис срещу рак и други болести

Лечебният феномен канабис срещу рак и други болести

Многобройните проучвания потвърждават невероятния капацитет на билката канабис, особено по отношение на опасния рак.  The National Cancer Institute сам е добавил 25 документирани проучвания за изключителната мощност на билката канабис, че има потенциал да спре развитието на коварната болест. В тестове с животни с 2 вида рак на черния дроб – хепатоцелуларен карцином и тумор – чернодробен аденом – те са намалели, когато им е бил даден канабис. В други органи доброкачествените тумори, като например тестисите, панкреас, матката, хипофизата и млечната жлеза също са намалени, при експерименти с други животни.

Няколко мнения на изследователи са подкрепили тази теза, че канабиноидите са полезни за насърчаване на клетъчна смърт (апоптоза) при рак със запазване на нормалните клетки. Нещо повече, растението канабис предизвика програмирана клетъчна смърт в клетъчните линии при рак на гърдата и помага за защита срещу колоректален както и рак на белия дроб. Списъкът на ползите от него може да изглежда, че продължава вечно.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

За един скучай от успешно излекуваните болни от рак е писано през септември миналата година за бебе на 8 месеца, което оздравява от раков тумор на мозъка с помощта на масло от канабис. Родителите му решили да не дават съгласието си за прилагане на химиотерапия и са го подложили на терапия с масло от канабис.

Д-р Уилям Кортни, първоначално е скептичен в началото на своята работа за канабиса в употребата му като лекарство, но след оздравяването на бебето е видял такива впечатляващи резултати, че той сега е непоколебим поддръжник на използването му. Той нарече бебето – дете чудо, поради успешното стопяване на раковия тумор в мозъка. За 2 месеца туморът е намалял драстично, след като родителите му са давали 2 пъти на ден масло от канабис на бибероната му и постепенно са увеличавали дозата. След 4 месеца от тумора не е имало и следа, пише сайтът medicalmarijuana.bg, визирайки американски източници.

За рака една интересна и важна статия за друго растение – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *