Помогнете си с диета при кандида

За лечение на кандида се използва и диета

Бактерията кандида обитава в червата, гениталния тракт, устата, гърлото и в малки количества не създава проблеми за нашето здраве. При увеличаване на растежа на този организъм обаче, тя може да стане причина за сериозен дискомфорт. Тази гъбичка се среща при около 80% от хората. За справянето с проблема се вземат пробиотоци и е от полза да се приложи диета.

Кандида гъбички

Кандида гъбички

За хора със здрава имунна система, кандида не може да предизвика сериозни проблеми, на инфекция от нея могат да се подадат само влажните и топли пътища и кухини. За хората със слаба имунна система, която е отслабнала след вземане на лекарства и по други причини, тези гъбични организми могат да предизвикат сериозни проблеми. За лечение трябва първи да се прегледате и изследвате от лекар и той да Ви назначи лечение и диетата, която помага за контрол над болестното състояние.

Симптоми

По-главните симптоми са умора, болки в ставите, липса на концентрация, подпухнали очи, обриви, гъбички по ноктите, вагинален или анален сърбеж или парене, вагинална гъбична инфекция, стомашен дискомфорт, косопад, честа консумация на сладки храни, облагане на езика и други.

Помогнете си с диета при кандида

За да се намалят броя на бактериите кандида е добре да се храните с по-малко въглехидрати. За това трябва да се намали консумацията на хляб, тестени изделия, сушени и пресни плодове до 60 г на ден. Също трябва да избягвате употребата на захар под различните й форми, а те са захар, фруктоза, глюкоза, захароза, лактоза, гликоген, всички тези съставки, ако са изписани върху етикетите на храните, не са подходящи за страдащите от инфекция от гъбичките кандида.

Освен тях не трябва да ядете пчелен мед, кленов сироп, меласа, оризов и царевичен сироп, и алкохол, храни съдържащи глутен и мая за хляб. Трябва да ограничите оцета и млечните храни, с изключение на киселото мляко според лекарската препоръка.

Помогнете си с диета при кандида

Помогнете си с диета при кандида

Към позволените храни за диета при кандида са лук, чесън, храни съдържащи витамините С и Е, бета каротин, просо, кафяв ориз и други. Диетата за кандида е достатъчно да продължи от 4 до 12 седмици. След като я приключите трябва да наблюдавате тялото си как реагира и да си правите изследвания при съмнения.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *