10 здравословни причини да използвате канела

Изумителната канела помага на организма ни срещу рак, диабет, високо кръвно, лош холестерол и още куп други болести

Подправките винаги са били в помощ за здравето на хората. Една такава е полезната канела. Можете спокойно да я ползвате всеки ден, тъй като тя помага при десетки болести и здравословни проблеми.

канела

Изумителната канела помага на организма ни срещу рак, диабет, високо кръвно, лош холестерол и още куп други болести

Изумителната канела служи като превенция на рака. Специално изследване разкрива, че канелата намалява разпространението на левкемия и лимфома на раковите клетки. Според учените канелата инхибира действието на някои ензими, фосфатази, които играят важна роля за улесняване на клетъчното делене.

Ароматната канела има способността да регулира кръвната захар и да действа отслабващо. Проучванията показват, че канелата съдържа някои полифеноли, които могат да помогнат на хората с диабет тип 2 да регулират нивата на кръвната захар. Тя служи и за намаляване на лошия холестерол. Калцият и фибрите в канелата действат буквално като четки на организма.

Полезната канела също така подобрява паметта и действа позитивно и върху зрението.Тя подобрява кръвообращението, тъй като съдържа кумарин, който в малки дози е изключително полезен. Той е познат като „разредител на кръвта”, която помага в циркулацията на кръвта и предотвратява образуването на кръвни съсиреци, които могат да доведат до сърдечни заболявания.

канела

Изумителната канела помага на организма ни срещу рак, диабет, високо кръвно, лош холестерол и още куп други болести

Ароматната канела помага и при ставни болки и възпаления, благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Тя действа много успешно и срещу гъбични инфекции. Подправката е и отлично средство против настинка и възпаления на дихателните пътища. Тя подобрява храносмилането, помага премахването на нежеланите газове и подобрява усвояването на храната. Алкализира организма като елиминира повишената киселинност, ефективно средство срещу диария и сутрешно гадене.

Полезната канела подобрява имунитета. Сместа от мед и канела е отлично средство и за укрепване на имунната система, премахване на умората.Ароматната подправка има способността да елиминира лошия дъх. Не на последно място изумителната канела се справя успешно с главоболието както и с високото кръвно налягане. Тя намалява и инфекциите на пикочните канали и е отлично средство срещу цистит, ако редовно я приемате.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *