Вижте невероятните ползи от кардамон – подобрете сексуалния си живот и за анемия

Подобрете сексуалния си живот и храносмилането с кардамон

Растението кардамон (Elettaria cardamomum) е ароматна подправка с пикантен вкус от семейство Джинджифилови (Zingiberaceae). То представлява многогодишно растение високо от 1,8 до 3,6 м. В другите страни е прието да се изписва името му кардамом.

Използват се семената му израснали в зелени шушулки. В индийската и азиатската кухня се употребяват цели или смлени. Смлените семена от кардамон се използват като основна съставка в подправката къри. В някои страни на Близкия Изток слагат кардамоновите семена в кафето, а в Иран в чая. От тях се слага в индийските чайове.

Вижте невероятните ползи от кардамон - за по-добър сексуален живот и за храносмилането

Вижте невероятните ползи от кардамон – за по-добър сексуален живот и за храносмилането

Родината на подправката кардамон е джунглите в индия и съседните му страни като Малайзия, Суматра и Шри Ланка. За първи път е открит и внесен в Европа през 1200 г. сл. Хр., но се знае, че още в древността е бил пренасян с керваните от Изток.

Важни съставки

В подправката кардамон са открити витамините В1, В2, В3, подправки в големи количества желязо, калций, фосфор и магнезий, а също и неролидол, камфор, борнилацитат, линалол. Той е скъпа подправка като по цена е трети след шафрана и ванилията.

Ползи за здравето от кардамон

Подправката кардамон подобрява храносмилането, премахва лошия дъх от устата и киселините в стомаха, облекчава симптомите на заболявания на дихателните пътища, помага за нормализиране на сърдечния ритъм, , понижава кръвното, действа против кръвните съсиреци, диуретично, успокоително, антибактериално, антиоксидант – помага в борбата със свободните радикали. Освен това се бори и с анемията, благодарение на съдържащото се в него желязо. Използва се маслото и външно за рани.

Срещу анемия

Известните със своята огромна важност за производството на червени кръвни клетки и клетъчния метаболизъм мед, рибофлавин, витамин С и ниацин, в допълнение към желязото са страхотни за борбата с анемията и за облекчаване на симптомите, които човек изпитва, дължащи се на състоянието.

Подобрете сексуалния си живот с кардамон – един добър афродизиак

Не много хора знаят, че кардамонът в действителност действа като мощен тоник и стимулант. Той не само помага за укрепване на тялото, но и прави чудеса при лечението на сексуални дисфункции като преждевременна еякулация и импотентност, понижава кръвното, действа против кръвните съсиреци, диуретично, успокоително, антибактериално.  Освен това, помага да се чувствате енергични и сексуално силни. Ето и някои средства, които можете да опитате да се засили сексуалния ви живот.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Чай – смесете го със зелен чай само с накисване и пийте. Тази смес работи добре в самото начало на симптоми на лошо храносмилане и като мощен домашен лек за главоболие.

Подобрете сексуалния си живот с кардамон – един добър афродизиак

Подобрете сексуалния си живот с кардамон – един добър афродизиак

Може да сложете малко смлени семена в чаша мляко и мед и да я изконсумирате. През Средновековието подправката кардамон била забранена за монасите, защото ставали много сладострастни, а те постоянно я дъвчели.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *