Лечение на кардиологични проблеми по естествен път

Заболяванията на сърдечно-съдовия апарат са сред най-разпространените в световен мащаб.

Има два основни фактора, които могат да причинят и обострят развитието им: стресът и нездравословният начин на живот.

По какъв начин стресът увеличава риска от развитие на кардиологични заболявания?

Стресът е неизменна част от нашето ежедневие и за съжаление е почти невъзможно да го изключим напълно от живота си. Честото излагане на стресови ситуации причинява емоционални, психологически и дори физически проблеми, които се изразяват в:

⇒ сърдечни заболявания
⇒ високо кръвно налягане
⇒ болки в кръста
⇒ сърцебиене

Кои са признаците, сигнализиращи, че стресът ви вреди и трябва да вземете мерки?

Когато продължително време сте били изложени на силен стрес, дали на работа, или у дома, тялото започва да изпитва дискомфорт, което е явен знак, че нещо с него не е както трябва. Обикновено тези признаци са свързани с поведението, емоционалното и физическо състояние.

Най-често срещаните прояви на дискомфорт са:
 • замаяност
 • главоболия
 • стомашни болки
 • мускулни болки
 • постоянна умора
 • изтощение
 • нервен стомах
 • проблеми със съня
 • гняв
 • тревожност
 • депресия
 • слаба концентрация
 • мрачни мисли
 • нервност, тъга
 • прекалена критичност към хора и събития
 • избухливост

В никакъв случай не пренебрегвайте тези сигнали.

Как да се справим с кардиологичните проблеми без лекарства?

кардиологични проблеми 02Първата и най-важна цел в битката за здравето е засилване на имунитета. Коренно променете начина си на живот. Ако не можете изцяло да изключите стреса, то поне се постарайте да го намалите колкото е възможно. Създайте си по-добри навици.

Започнете с храненето.

Приемайте плодове и зеленчуци в по-големи количества

Включете плодове и зеленчуци в менюто си. Препоръчително е, да ги консумирате сурови, защото така се запазват всички витамини и минерали. Известно е, че плодовете и зеленчуците са богати на фибри и имат ниско съдържание на калории. Веществата, които присъстват в състава на растителните храни, оказват благоприятен ефект над заболяванията на сърдечно-съдовата система.

“Фигурин

кардиологични проблеми 03Затова, наблягайте повече на тях, а животинските храни като сирене, месо, яйца, нека останат на заден план. Няма причина да се лишавате от животинска храна, все пак тя ни зарежда с протеини и желязо, просто я намалете. Избирайте нискомаслени млека. Хапвайте крехко бяло месо.

Не се тъпчете с храна, Спазвайте диета

Заседналият начин на живот и преяждането с т.нар. junk храна, като снакс, чипс, пържено, панирано, пикантно и мазно, в комбинация с газирани напитки води до затлъстяване, а то от своя страна може да причини сериозни сърдечни проблеми. Затова контролирайте храненето си. Може да приложите следната техника: използвайте по-малки чинии и купи и така ще консумирате храната в по-малки порции.

Спортувайте

кардиологични проблеми 04Спортът е доказан начин за поддържане на добро физическо и емоционално здраве. Не си падате по ходенето на фитнес? Това не е проблем. Можете да се запишете на курсове за йога или да я практикувате у дома. А защо не си намерите другар, с който заедно да правите сутрешен джогинг. Ако имате куче, това Ви дава отличната възможност да се отдавате на дълги и приятни разходки

Какво да правим, ако проявява симптоми на сърдечно заболяване?

Ако разпознаете някои от симптомите, сигнализиращи проблеми със сърцето, не чакайте, а се свържете с лекар. Той ще Ви назначи изследвания, въз основа на резултатите и ще стане ясно дали трябва да се подложите на лечение с медикаменти или е възможно лечение по естествен път.

Дори изследванията да предупреждават за проблеми в сърдечната област, като например високо кръвно налягане, това не бива да ви плаши. Колкото по-рано бъде открит проблемът, толкова по-бързо ще се вземат мерки за решаването му.

Къде да се изследваме?

Успокояващото е, че днешната медицина работи, като засича и най-незабелжимите проблеми със здравето още в зародишен етап, което дава добри шансове да се окаже навременна помощ. Апаратите за кръвно налягане и ЕКГ изследвания на компанията BTL са се наложили като едни от най-надеждните в кардиологичната практика.

кардиологични проблеми 01Рекордерът BTL CARDIOPOINT-ABPM е базиран на лесен за работа компютърен софтуер, който надеждно и точно регистрира и анализира сърдечната ви дейност. За да сте сигурни, че се намирате в правилните ръце може да проверите повече в категория кардиология на бтл. Изследвайте се само в центрове с надеждна медицинска апаратура.

Кардиологичните заболявания могат сериозно да увредят Вашето здраве. Най-добрият начин да ги лекувате е като водите здравословен начин на живот, който включва по-малко стрес, правилно хранене и достатъчна физическа активност.

И не забравяйте да си давате почивка винаги когато усетите, че натоварването идва в повече.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *