Срещу катаракта опитайте и с народна медицина

Срещу катаракта или перде на очите може да си помогнете и с изпитани рецепти от народната медицина

Неприятната катаракта или старческото перде на очите се появява с възрастта и по принцип поразява хора над 55-60-годишна възраст. Болестта се изразява в потъмняване на лещата, което силно влошава зрението. Освен по-възрастните хора, катаркта може да засегне и млади хора, страдащи от диабет и силно късогледство. Заболяването може да бъде причинено и чрез механична повреда при травма. Има и случаи на вродена катаракта, когато новороденото е прекарало някои инфекциозни болести.

катаракта

Срещу катаракта или перде на очите може да си помогнете и с изпитани рецепти от народната медицина

В повечето случаи то се лекува оперативно, но срещу катаракта или перде на очите може да си помогнете и с изпитани рецепти от народната медицина.
Един от най-известните продукти при лечение на този неприятен здравословен проблем, който силно засяга зрението, е чистият пчелен мед.
Има няколко начина за това. Една от рецептите се състои от смес от преварена или честа изворна вода вода и мед в съотношение 3 към 1. От този разтвор може на накапвате в окото три пъти дневно по 1-2 капки. Правете това около 20 дни сутрин, обед и вечер. След това 10 дни се прави почивка и рецептата се повтаря отново за 20 дни.
Задължително е този разтвор срещу катаракта да го правите всеки ден и той да е пресен и чист, а не престоял. Не правете от него в големи количества, тъй като е добре да е свеж.
Хубаво е през периода, в който лекувате по този начин катаракта, да изключите месото и месните продукти от менюто си. Бъдете сигурни в меда, който използвате, защото на пазара има много фалшив. Най-добре е медът да е захаросан.  Ако окото е свикнало на съотношението 3 към 1, може постепенно да го променяте и да си правите разтвора 2 към 1 и накрая да стане 1 към 1.
Друга ефикасна рецепта срещу катаракта може да си приготвите като сварите една чаена лъжичка мед в чаена чаша вода за няколко минути. След като сместа изстине, поставяйте компреси на очите. Те се правят два пъти дневно и трябва да стоят на засегнатото око за около 5 минути, след което изплаквате нежно с хладка вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *