Защо получаваме киселини в стомаха и как да си помогнем

Неприятните киселини в стомаха могат да се дължат на сериозна болест или просто на преяждане с мазни храни

На всеки от нас се е случвало, ако прекали с мазните пържени храни да получи неприятни киселини в стомаха.

Но има и такова заболяване, при което се получава слабост на диафрагмения мускул, който всъщност преминава в херния.

Може би не сте знаели, но киселини в стомаха могат да се получат и от тежки физически натоварвания, понякога и от силна кашлица, дори и от констипация. При подобни симптоми киселини в стомаха са перманентни.

киселини в стомаха

Неприятните киселини в стомаха могат да се дължат на сериозна болест или просто на преяждане с мазни храни

Най-невероятното в тези случаи е, че много хора имат киселини в стомаха, без изобщо проблемът да е в този орган.

Ако непрекъснато страдате от стомашни киселини, най-добре е да се обърнете към лекар специалист, тъй като има случаи, макар и редки, при които тези симптоми са признак на заболявания на нервната система и на сърцето.

Най-честата причина за поява на стомашни киселини обаче е след като сме консумирали доста мазна, пържена или тежка храна.

Киселини в стомаха се получават и при пиенето на аспирин.

Бременните жени след четвъртия месец също страдат често от киселини в стомаха, тъй като плодът започва да притиска вътрешните органи, в това число и стомаха. При това се получава неприятният рефлукс или качване на храната по хранопровода.

Ако не искате да получите неприятните киселини в стомаха, най-добре е да не преяждате и да не консумирате много мазна и тежка храна, особено ако имате чувствителен стомах. Понякога и многото сладко предизвиква киселини.

При такова състояние може да изядете две-три лъжици кисело мляко, лъжица лимонен сок или пък да отпиете малко глътка зехтин или шарлан. При киселини в стомаха действат добре също слънчогледови семки или чаша прясно мляко.

Храни като ябълка, морков и чай от мента, жълт кантарион или лайка също действат доста успокояващо при киселини в стомаха.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *