Билки и народни рецепти помагат при киста на бъбрека

При киста на бъбрека опитайте тези няколко бабини рецепти, които ще ви помогнат да я стопите

Бъбреците са фини и много важни органи, които трябва да пазим. Тяхната роля е да филтрират кръвта и да отделят токсините под формата на урина, затова те са и важни за човешкото тяло. Въпреки това обаче бъбреците често боледуват – появяват се инфекции, камъни и песъчинки, а понякога се образува и киста на бъбрека.
Лошото е, че често киста в бъбрека в началото протича безсимптомно и се открива случайно при ехографско или компютърно-томографско изследване.

киста на бъбрека

При киста на бъбрека опитайте тези няколко бабини рецепти, които ще ви помогнат да я стопите

Кистите всъщност са нетуморни кухи образувания, пълни с течност. Киста на бъбрека се получават от различни паразити или се образуват следствие от системно заболяване. Тя може да бъде генетична или придобита с времето
Най-често хората страдат от проста киста и автозомно-доминантна поликистична бъбречна болест.
При тези две състояния няма някакви по-особени оплаквания и кистите се откриват случайно. Възможно е обаче киста на бъбрека да предизвика повишаване на кръвното налягане и по-рядко – нарушения в дренажа на урината. При тези симптоми пациентите задължително посещават лекар. След преглед и назначени изследвания, се поставя диагноза и се предприема подходящо лечение.
Простата киста на бъбрека може да бъде аспирирана с подходяща апаратура, но това не означава, че след време тя отново няма да се появи. При по-големи кисти и такива, които застрашават функционирането на бъбреците, се препоръчва лечение, чрез операция.
Има и народни рецепти при киста на бъбрека. Една такава рецепта е с листа от върба. Взимат се 65 броя листа, пускат се в половин литър вода и се варят 10 минути. Отварата се прецежда и се приема по една винена чаша 3 пъти дневно. Всеки ден броят на листата се увеличава с по един, докато не се стигне до 120, като тогава водата трябва да е един литър. Тогава от отварата се пие 4 пъти на ден 15 минути преди хранене.
Друга много полезна рецепта от народната медицина при киста на бъбрека е с билката метличина. 2 супени лъжици от нея се варят в 300 милилтра вода 5 минути, след което се прецежда и се пие по 1 супена лъжица сутрин преди ядене. След това е хубаво да изпиете половин чаша лимонов сок.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билки и народни рецепти помагат при киста на бъбрека

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *