Лечение с билки при киста на щитовидната жлеза

При поява на киста на щитовидната жлеза може да ползвате лечение с билки

Обикновено причината за появата на киста на щитовидната жлеза се дължи на възпаление на жлезата. Кистата може да започне след ангина, малки кръвоизливи, хормонални нарушения, изваждане на зъб. Тя представлява мехурче с течност намиращо се вътре в органа. Кистите на щитовидната жлеза се развиват поради други заболявания. Лечение с билки може да ви помогне за решаване на проблема.

Лечение с билки при киста на щитовидната жлеза - алое

Лечение с билки при киста на щитовидната жлеза – алое

Ако проблемът е сериозен и започне лечение с медикаменти, консултирайте се с лекаря дали може да ползвате билки, защото може да има несъвместимост между билките и лекарствата. Потърсете добър специалист. При такива случаи може да ползвате само ленено семе като го съхранявате в хладилника. Може да го смелете и да вземате по 2 чаени лъжички четвърт час преди ядене, 2 пъти през деня. Може и да сварите същото количество в 300 мл вода и да го пиете по същата схема. То е полезно, но не се казва, че непременно ще ви излекува.

Ето и една доста известна рецепта, която може да ползвате при положение, че не сте на лекарства или се посъветвайте с лекуващия лекар за съвместимостта на билката с лекарствата: Пригответе си 20 листа от алое вера поне на 4 години и дане се полива преди ползване поне 2 седмици с половин килограм червено вино, което е без захар, още толкова пчелен мед и билката ранилист 2 супени лъжици. Всички се смесват като листата на алоето се нарязват на ситно предварително. Сместа се вари на водна баня за 30-40 минути и се слага в тъмна бутилка или буркан в хладилника. По ваше желание може да с прецеди. Пие се по 1 супена лъжица преди ядене.

“Фигурин

Тази рецепта е полезна за много болести и за усилване на организма. Среща се обаче и по по-различен вариант на изпълнение – 300 мл сок от алое, 300 мл червено вино без захар и 300 мл мед от пчеличките. Всичко се смесва и се слага в бутилка, но тъмна или я облепете с хартия отвън. Не се вари, оставя се да престои 10 дни в хладилник и се пие по около 20 мл 3 пъти за целия ден, на гладно.

При киста на щитовидната жлеза е много важно да се отстрани стреса и всички съвременни придобивки в храненето, като консерванти и други химикали.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *