Лечение с билки при киста на яйчника

Киста на яйчника може да се лекува и с билки или поне да се помогне при медикаментозното лечение

От много години повечето хора поглеждат към билките и народните рецепти.

Много си заслужава да погледнете и тази статия ТУК: Как се лекуват киста или поликистозни яйчници с билки, хормонални хапчета и операция + лапароскопия.

Също и официалната медицина търси възможности за лечение с природни средства като билки и други лечебни растения, тъй като са по-безвредни. Все повече се насочват лекари и учени към природата за подобряване на леченията. Така например киста на яйчника може да се лекува и с билки или поне да се помогне при медикаментозното лечение, а ако не помогне може и да се отстрани с операция.

Лечение с билки при киста на яйчника - билка петопръстник

Лечение с билки при киста на яйчника – билка петопръстник

Кистата на яйчника представлява мехури с течност. Повечето мехурчета са безвредни, но някои от тях може да причинят кървене и болка при спукване. За съжаление хирургическото отстраняване става заедно с премахването на яйчника, което е крайно не желателно.

Най-често появата на кисти става в детеродната възраст на жената. Те може да засегнат единия от двата яйчника разположени от двете страни на матката. Функционална киста се получава, когато по време на менструалния цикъл фоликулата на яйцеклетката не може да се спука и се задържа течността в нея.

Кистите биват няколко вида. Причините за появата им са нередовен менструален цикъл, излишни телесни мазнини, хипотиреоидизъм, тютюнопушене, ранна менструация, предишни кисти, терапия на рак в близкото минало.

Високото ниво на хормона естроген благоприятствува развитието на кистите, а същевременно нивото на хормона прогестерон се намалява. Трябва да се стремите да постигнете обратното. Нивото на естрогена да се намали, а да се увеличи това на прогестерона.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Глухарчето е сред тези билки, които помагат да се отървете от излишните хормони, понеже действа диуретично и изчиства черния дроб.

Пчелният прашец е много лековит. Той се бори и с излишъка на хормони и с това помага за нормализиране на тяхното ниво и предпазва жената от кисти.

Билката петопръстник е едно чудесно лековито растение. Тя се използва за лечение на тумори, кисти, възпаления на храносмилателните органи и очите, диария, хемороиди, бяло течение, миома на матката, чернодробни заболявания, при изгаряне и екземи.

Вземат се 2 супени лъжици от билката петопръстник и се смесват с 400 мл завряла вода и трябва да кисне 10 минути и остава да се прецеди. Пие се 4 кратно по 100 мл преди хранене. Тази отвара може да се използва за външно приложение при рани, изгаряния, екземи, възпаления и т. н.

Отвара от ечемик – 250-300 г семена се накисват във вода за една нощ, а на сутринта се вари в 1 литър вода до разпукване на зърната. Прецеждате и вземате по четвърт литър отново 3 пъти дневно на гладно. Тази отвара се пие само 5 дни и се почива 3 месеца, след което може да се повтори, ако има нужда. През това време се пият други билкови рецепти.

Рецепта на Петър Димков: Пригответе си по 1 суп. лъжица от следните билки – турта, бял равнец и невен. Смесвате ги и ги варите в 1 литър вода за 4 минути. Запарвате за 20 минути и остава да ги прецедите. Пие се както при много други рецепти 3 пъти дневно по 300 мл преди ядене. Трябва да се пие редовно поне 30 дни.

Добрите резултати при лечение на киста на яйчника с билки не идват бързо. Трябва поне 3 месеца упорито пиене на билки  и спазване на диета, а при по-големи кисти непременно да се търси лекар специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лечение с билки при киста на яйчника

  1. Аз признавам само лапароскопията за лечение на киста на яйчника, никакви такива билки и милки не помагат според мен. Но в интерес на истината познавам една жена, която каза, че се е излекувала със змийско мляко. Която я е шубе от докторите, може да пробва!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *