Кисти на яйчниците – народни рецепти за лечение с билки

За някои кисти на яйчниците се налага операция, но за повечето е възможно да се премахнат и с билки, мед и различни народни рецепти

Съдържание на статията:

Как възниква киста на яйчника. Кисти на яйчниците лечение с билки. Кисти на яйчниците лечение с мед.

Как възниква киста на яйчника.

Какво представляват неприятните кисти на яйчниците? Те са доброкачествени неоплазми на яйчниците, всяка от които е кухина с течно съдържание.  Тялото на кистата е тънко, полупрозрачно, покрито с мрежа от малки кръвоносни съдове.  От вътрешната страна, мембраната е облицована с епител, която е способна да произвежда течност, което увеличава размера на кистата на яйчниците.  Размерът може да варира от няколко милиметра до няколко сантиметра в диаметър.  Най-често кистата е малка и не произвежда нищо, но във всеки случай се нуждае от навременна диагноза и лечение.  Нейната опасност е, че без лечение тя не изчезва и не намалява (с изключение на функционалната киста).

Причините за някои видове кисти са хормонални разстройства, други се пораждат от раждането, но те започват да растат само под въздействието на някои фактори. Эндометриоидната киста се развива вследствие на това, че огнището на ендометриозата, се намира в яйчника по време на менструациите, също кървят и няма изход за кръвта – кръвта се екскретира в кистата.

Кисти на яйчниците лечение с билки.

Лечение на киста на яйчниците с билката златен мустак

Това може да помогне да не се налага хирургическа операция. Растението златен мустак има широк спектър от лечебни свойства. За лечение на овариална киста, фиброиди на матката, полипи, постоперативни сраствания, тинктурата от златен мустак се приготвя, както следва: 50 стави нарязани престояват в 0,5 литра водка за 10 дни, и се прецеждат.  Сутрин на празен стомах 40 минути преди ядене се взема 10 капки тинктура в 30 мл вода, вечер се повтаря приема в същата дозировка.  След това дневния прием се увеличава с 1 капка.  Дозата за 25 дни, трябва да достигне до 25 капки.  И след това се намаля дневно с по една капка на ден, за да се върнете към първоначалните си позиции – 10 капки.

Билката златен мустак се нарича още и кализия

Билката златен мустак се нарича още и кализия

Обикновено не повече от пет такива курса са необходими за лечение на кисти със златен мустак.  Започвайки с третия курс, преминете на трикратно приемане на тинктурата в съответствие със същата схема. Между курсовете се прекъсва за 10 дни.

“Фигурин

При лечение на кисти на яйчниците, маточни фибромии, освен това приемайте хомеопатичен препарат Мастадинон (произведен от Бионика Германия), прилага се по специален начин: купува се бутилка пшенична водка 500 мл, изсипете 50 г и смесете с останалите 450 г от Мастадинон 50 г.  Оставете да престои за 7 дни, като разклащате ежедневно съдържанието на бутилката за 20 минути, като докосвате долната част на бутилката около нещо меко.  От полученото средство се взема 40 капки на супена лъжица вода 30 минути преди хранене.

Ето и още една схема за прилагане на тинктура от билката златен мустак.

Тинктурата от златен мустак се използва за лечение и на кисти на яйчника, маточни фибромии, възпаление на придатъци, мастопатия.

Вземете изсъхнал лист от златен мустак, и го измийте.  Нарежете листа и част от стъблото много фино и леко.  Сложете ги в буркан и го уплътнете леко.  Изсипете чист алкохол в съотношение 1:1, оставете да престои на тъмно място за 2 седмици.  Вземайте през първия ден по 1 капка 3 пъти за деня, а вторият ден – 2 капки 3 пъти за деня, и така до 10 дни по 10 капки се стига на един прием. След това 10 дни пийте по 10 капки 3 пъти на ден, а след това пийте в обратен ред.  Прекарате пиенето на 1 курс, и направете почивка 1-2 седмици и отново повторете.  Продължителност на лечението е 2-3 курса.  При онко-заболявания, „нормата“ се коригира до 40 капки. В този случай пийте без разреждане с вода, измийте с растително масло.

Лечение на киста на яйчниците със смес от Шевченко.

Един споделен случай на успешно лечение в Русия от 2001 г. в техен здравен вестник ”ЗОЖ”. Лекарите потвърдили диагноза не пациентка, която имала голяма киста на левия яйчник.  Те я наблюдавали с ултразвук, и диагнозата била потвърдена, размерът на кистата на яйчниците е бил 6,8 см. Пациентката преминала лечението, но нищо не помогнало, затова лекарите предложили операция.  По това време жената просто се запознава с метода на Шевченко (като смес от водка с масло 30 г: 30 г) и се заинтересувала от него. За операцията не се съгласила и започнала със сместа на Шевченко. По–подорбно за рецептата сме писали – ТУК.

На поредния преглед лекарят бил разтревожен от нейното решение и винаги настоявал за операция, когато тя идвала при него. Жената обаче отказала и продължава да пие сместа.

Минала една година, на медицински преглед и лекарят казал, че кистата се увеличава, но жената не вярвала и поискала ултразвук. По време на инспекцията се оказало, че кистата на яйчника е изчезнала, също и проблемът с фибромата на матката е бил разрешен.  Като цяло, напълно оздравяла. Пациентката останала много радостна и не се прибрала веднага вкъщи.

Как се лекуват кисти на яйчниците с орехови черупки

Вземете 14 орехи, отстранете ядките и строшете черупките им с чук и ги поставете в бурканче, налейте 500 г водка, затворете с капак и за 7 дни да престоят на тъмно и топло място.  След това се прецеждат и се оставят в хладилника. Тинктурата се пие сутрин на празен стомах по 1 супена лъжица.  Докато не свърши.  Това е много ефективно народно средство за лечение на кисти на яйчниците, тъй като на много жени е помогнало напълно да се отърват от болестта.

Лечение на кисти със змийско мляко (Chelidonium majus)

Лечение на кисти със змийско мляко (Chelidonium majus)

Лечение на кисти със змийско мляко (Chelidonium majus)

Набират се млади листа и стръкове от билката, измиват се с вода, отърсват се и се нарязват (0,5 см), колкото за една чаша. През това време водата се вари на котлона (0,5 литра), слага се в нея билката и се оставя да кипи за 1 минута. Престоява за 20 минути. Но бъдете внимателни, отварата е отровна!  Преди да започнете да я пиете редовно, трябва да изпиете 1 супена лъжица, да пробвате дали ще го възприеме организмът!  Изпиват се сутрин и вечер по 50 мл, 30 минути преди хранене и се правят промивки сутрин и вечер с по 200 мл. от отварата.

Как се лекуват кисти на яйчниците с ядки от кедър

С помощта на това народно лекарство, някои жени са намерили полза за кисти на яйчниците, и дори на киста върху бъбреците.

В емайлиран съд налейте 1/2 чаша черупки от кедрови ядки, и ги залейте с 0,5 литра завряла вода.  Варете ги на слаб огън за около час, като затворите капака. Инфузията ще бъде се оцвети и ще има приятен аромат.

Вземайте от отварата по 1/3 чаша преди хранене 3 пъти на ден. Курсът е 1 месец. Прави се почивка от 8 дни и още 1 месец се пие. Когато кистата на яйчниците започне да се разсейва, може да се получи болка в долната част на корема, и да се отделят светли течения.  След това трябва да се пие инфузия от лайка, жълт кантарион или бял равнец за 10 дни. И не забравяйте да направите проверка при лекаря.

Следните народни лекарства за кисти на яйчниците също помагат да се избегне операцията.

Билки блатен тъжник (Spirea ulmaria L.) и малинова листа – по 1 супена лъжица на 1 литър вода.  През деня изпийте отварата, курса на лечение е 3 месеца.

Игли от смърч или бор през нощта се варят в термос (3 супени лъжици игли на 1 литър вода).  Изпийте на следващия ден дозата и така за 1 месец.

Тинктура от божур (от аптеката), 30 капки се разреждат в 1 с.л. вода и се пие 3 пъти на ден стриктно в определени часове. Един месец се пие, 10 дни се почива.  След това отново един месец се пие и 10 дена се почива.

Лечение на кисти на яйчниците у дома с тинктура от божур.

Лечение на кисти на яйчниците у дома с тинктура от божур.

Лечение на кисти на яйчниците у дома с тинктура от божур.

Купете тинктура от божур от аптеката. Вземайте по 40 капки. Дните на менструацията да се изключат.  На четните числа ползвайте тампон, изработен от марля – 1 чаена лъжица лучена каша и 1 чаена лъжичка мед.  На нечетните – парче от какаово масло, колкото 1/3 от малкия пръст. Какаовото масло може да бъде закупено в аптеката,

Още народни рецепти

Борови иглички

Борови иглички

Колекция от листата на блатен тъжник и малина, а след това – цветове от блатен тъжник и малинови листа, тинктура от божур и отвара от борови иглички. После се прави тинктура от черупки от орех, изработват се тампони от лечебен мехлем на базата на растително масло, восък и яйчен жълтък, пие се отварата от змийско мляко и се правят промивки с нея. Всички тези рецепти се изпълняват една след друга.

След 6 месеца може да се очаква кистата да е смалила размерите си. Ако не се е стопила напълно лечението може да продължи със следния състав: 1 супена лъжица изпечена стипца, 1 супена лъжица меден сулфат – на 1 литър вода, варят се за 5 минути.  След това 1 супена лъжица от тази смес се разрежда в 1 литър топла вода се прави промивка.  Слагат се тампони за през нощта с лук и мед и тампони с мумие.

След 3 месеца отново са прави ултразвук, и се очаква кистата да е намаляла или изчезнала. Ако все още не е изчезнала напълно може да се продължи пиенето на тинктура от кедрови ядки.

Рецепта с репей за кисти на яйчниците и на шийката на матката

Схема за лечение на киста с репей

При киста върху яйчниците, бъбреците, както и на маточната тъкан на матката помага сок от листата на репей, който се прецежда през месомелачката. Сокът трябва да се съхранява в хладилника и да се пие стриктно според схемата:

Първите 2 дни – 1 ч. л.  2 пъти на ден, вторите 2 дни – 1 ч.л.  3 пъти на ден 30 минути преди хранене. Лечението продължава един месец. От голяма полза е диетата, пациентките да се откажат от мастни, пушени, печени и сладки храни.

За тази рецепта се казва, че може и да се пие сокът от репей с вода и мед, така че да не е толкова горчив.

Рецепта 2: Събират се младите листа от репей, да се измият, изсушават се, смилат се в месомелачка, сокът се прецежда се през марля. В хода на лечението се нуждаете от 2 литра сок, така че да не прокисне, добавете 100 грама водка, а по-добра алкохол. Но е по-добре да направите сока на малки порции и да го съхранявате не повече от два дни в хладилника (въпреки че прокисналият сок помага при лечението). Вземайте сока от репей по 1 супена лъжица два пъти дневно, сутрин и вечер преди хранене.

Кисти на яйчниците – лечение с мехлем от восък и яйчен жълтък

В емайлирана купа се налива чаша растително масло, добавя се добро парче от пчелен восък с размерите на кибритена кутийка и се поставя купата на слаб огън, докато се разтопи. От предварително свареното яйце се премахва жълтъкът, взема се половината от него, смачква се с вилица в чинията и постепенно се сипва в купата с врелия разтопен восък. На огъня, маслото ще кипне и ще чуете пукане. Тук в този момент добавете жълтъка! Но не всичкия наведнъж, а постепенно. С първите парчета от него, съдържанието ще се разпенва. Трябва да се уверите, че съдържанието не е „избягало“, премахване на ястия с огън. Когато счупите цялата половина на жълтъка – мехлемът е готов. Сложете го в найлон и го съхранявайте в хладилника. Вечерта да се затопли необходимата част, да се напоят тампони и да се поставете във влагалището. За една седмица или повече кистата преминава. Този народен лек може да се използва успешно за лечение на възпаление на придатъците, миоми на матката, както и миоми на матката.

Народни средства за лечение – златни мустаци, репей и божур

1-ви курс. Приготвят се 12 колена от златен мустак престояват в 0,5 литра добра водка за 21 дни на тъмно място, като се разклаща всеки ден. Пие се по една малка лъжица сутрин 30 минути преди хранене и вечер преди лягане. Бутилката от тинктура свършва след 30 дни. След това се прави за 10 дни и се преминава към втория курс.

2-ри курс. Листа от репей се измиват и смилат, изстисква се сокът. Това се прави всеки ден, пие се сокът от репей по малка лъжица три пъти на ден половин час преди хранене. Курсът е 30 дни. След това се почива за 10 дни и започна следващия курс.

3-ти курс. Пие се тинктура от билката златен мустак по 1 малка лъжица два пъти дневно преди хранене, както и през първия период на лечение, в рамките на 30 дни.

4-ти курс. Купува се тинктура от божур от аптеката, пие се 30 дни до 1 ч. л. трикратно през деня половин час преди хранене.

5-ти курс. Повтаря се 1 и 3 курса (тинктура от златен мустак).

Лечението на този народен лек отнема шест месеца, кистата на яйчниците следва да изчезне. Това трябва да се потвърди с ултразвуковото изследване.

Поликистозни яйчници – лечение с левзея

В споменатия руски здравословен вестник ”ЗОЖ” (Здравословен живот) се описва случай на една госпожа, която била диагностицирана с поликистозни яйчници. Левият яйчник бил увеличен два пъти и лекарят предложил операция, но жената отказала. Скоро тя отишла да посети родителите на съпруга си в селото. Свекърът й работил там като главен ветеринар на държавна ферма. От него научила за билката левзея, тя се дава на кравите, защото стимулира работата на яйчниците. Болната решила да опита това средство за себе си. Купила тинктура от левзея от аптеката и я пила по 20 капки два пъти дневно, сутрин и вечер, 30 минути след ядене за един месец. След това направила пауза за 2 месеца и отново 1 месец пила тинктурата. Така че в рамките на една година провела 4 курса на лечение на яйчниците с тинктура от левзея. Когато направила ултразвуково изследване, всичко се оказало добре.

Лечение на кисти на яйчниците с инфузия от цветове от кестен
1 чаена лъжичка сушени цветове на кестен се добавя 0,5 литра вряща вода в съд (например тенджера), захлупете с капак. Остава се така, докато се охлади. Тази доза се изпива за един ден. И така се прави 1-2 месеца след това трябва да се направи изследване.

Лечение с глина

Пациентка използвала народно средство за лечение на маточни фиброиди – тинктура от черупки от кедрови ядки. Изпиват се 2,5 бутилки с тинктурата, по 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Миомата на матката намаляла значително, но се появила киста на левия яйчник. Трябвало да промени метода на лечение. Започнала прилага рецепти с глина. Всяка вечер, в долната част на корема, тя правила двучасово приложение с глина. Глината престоявала в топла вода с по-дебела заквасена сметана и я положила върху кърпа. За нощта влагали във влагалището тампон с глина, обвита с марля на два слоя. Сутринта на тампона се виждало гнойно изливане. За месец и половина станало възможно да се лекува киста на яйчниците и миома на матката. Споделено отново в ”ЗОЖ”.
Глината може да бъде купена, но е по-добре да я използвате, след като престои на слънце няколко дни и се зареди с енергия.

Универсален лек за гинекологични заболявания

С това средство лекари специалисти третират жените с гинекологични заболявания: кистозни яйчници, миома, миоми, ендометриоза.

Състав:

  • сок от алое – 300 грама;
  • сок от малини или калина – 200 г;
  • мед – 300 грама,
  • 10% тинктура от невен – 100 г, живовляк – 100 г, змийско мляко – 100 грама, пелин – 100 грама;
  • бефунгин (екстракт от чага) – 100 г;
  • водка – 500 г.

Всички тези тинктури могат да бъдат закупени в аптеката или можете да си ги приготвите: за 10 грама сухо растение 100 мл водка или алкохол, престояват 2 седмици на тъмно място. Тинктура от живовляк може да бъде заменена със сок от живовляк, може да се купи и в аптеката, ако го има. Смесете всички съставки.

Вземайте по 1 чаена лъжичка 30 минути преди хранене 3 пъти за деня за 3-4 месеца. След всеки месец на пиене – 5 дни почивка. За периода на лечение, да се изключат мазнини, пържени храни, алкохол, пушене, пушени продукти, пикантни ястия. Ограничете солта, захарта, брашното, сладките.

Сокът от алое трябва да бъде взет от растение, което е най-малко на три години. Ако има подозрение за рака, алоето в този състав не може да се използва – тъй като в тази комбинация увеличава растежа на раковите клетки (само в тази комбинация).

Това лекарство стабилизира хормоналния баланс, растежът на кистата може да бъде спрян и в бъдеще да се стопи.

Лечение на кисти на яйчниците, без хирургия сок от алое с мед и билки

Една споделена рецепта: Вземат се 50 г бял равнец, шипка, градински чай, жълт кантарион, борови пъпки, заливат се с 3 литра хладка вода и се поставят на водна баня за 2 часа. След това се изваждат от огъня, увиват се добре и престояват за 24 часа. Прецежда се и се добавя 200 грам Befungin (екстракт гъбички), 200 г сок от алое, 250 грама коняк или алкохол и 500 г мед. Получената смес поставете в хладилника. Вземайте по супена лъжица половин час преди хранене три пъти на ден. Това народно лекарство също помага за лечение на миома на матката.

Още за лечение на кисти на яйчниците с билки

Билка див пелин

Билка див пелин

Три споделени комбинации:

Първа комбинации от билки. Борови пъпки, жълт кантарион, бял равнец, див пелин, шипка, befungin, сок от алое, ракия, мед. Взема се по една супена лъжица 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.

Втора комбинации. Вземат се равномерни части от билките, бял равнец, дяволска уста, бутрак. От сместа 2 супени лъжици се добавят в две чаши завряла вода. Престоява 1 час. Приемат се по 100 мл 2 пъти на ден, независимо от храната.

Третата колекция е с пет горчиви билки. Смесват се по една супена лъжица от всяка билка: вратига, дъбова кора, кора от зърнастец, пелин, змийско мляко. Добавят се в литър вряла вода за 15 минути, филтрува се и се взема по 0,5 чаши за 15 минути преди хранене с курсове по 10 дни с интервал от 1 седмица.

Пет билки за кисти на яйчниците

Необходимо е да направите колекция от 5 билки: вратига, дъбова кора, змийско мляко, пелин, кора на зърнастец – взема се от всяка съставка по 1 супена лъжица и се слагат в еднолитров буркан. Залейте с гореща вряла вода. Престоява 15 минути, прецежда се. Инфузията трябва да се съхранява на студено място. Пий се по 0,5 чаши 30 минути преди хранене, за 10 дни. Прекъсва се за 7 дни. Резултатът би трябвало да се усети през първите 3 дни.

Как да се лекува киста на яйчниците с ортилия (Orthília secunda)

Как да се лекува киста на яйчниците с ортилия (Orthília secunda)

Как да се лекува киста на яйчниците с ортилия (Orthília secunda)

Това предписание е било препоръчано от гинеколог, помага за лечение на яйчникови кисти, маточни полипи, фиброми, фиброми.

30 грама билка ортилия се добавят към 300 мл водка, престоява 30 дни, прецежда се. Тинктурата трябва да се вземе в рамките на един месец 3 пъти дневно преди хранене по 40 капки, разреждени с вода.

Лечение със зелен балсам

Зелен балсам наричат неузрели зелени плодове от орех. Лечението е за 3 или 4 месеца. В резултат на това от кисти и полипи не остава следа, възлите на щитовидната жлеза първо намаляват и след това изчезват.

Рецепта за зелен балсам. В трилитров буркан се нарязват зелените орехи (нарязани с гумени ръкавици) с 1/3 от обема. Изсипете до върха с добра водка. Затворете капака и го поставете на тъмно място. Престоява 21 дни, понякога разбърквайте. Пресипете в бутилки, съхранявайте на тъмно. Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден за 15-20 минути преди хранене. Един месец се пие – една седмица почивка.

Кисти на яйчниците лечение с мед.

Лечение с мед и калина в дома

Смесват се в равни пропорции сока на калина и цветен мед. Взема се от сместа 4 седмици:

  • 1-ва седмица. Сутрин на празен стомах на върха на една чаена лъжичка.
  • 2-ра седмица, Сутрин на празен стомах по 1/3 ч.л. ..
  • 3-та седмица. Сутрин и вечер по 1 ч. л.
  • 4-та седмица. Сутрин и вечер по 1 супена лъжица.

Почива се 1 месец, а след това отново се взема: Първа седмица 1 супена лъжица, Втора по 1 ч. л.

Трета по 1/3 ч. л. Четвърта на върха на чаена лъжица.

Тампони с мед и ихтиолова маз
Това народно лекарство за лечение на кисти на яйчниците и фибромии е лесно да се приготви у дома. Необходимо е да се смеси меда с ихтиоловата маз в равни пропорции. От превръзката направете тампон, накиснете го с тази смес и вкарайте във влагалището по-дълбоко за 2 часа. Легнете с тампона и след това го извадете. Курсът е от 10 дни, 10 дни почивка. Курсовете се провеждат докато кистата се стопи.

Лечение на кисти върху яйчника без хирургическа намеса с медени тампони

Лечение на кисти на яйчниците с билки и народни рецепти

Лечение на кисти на яйчниците с билки и народни рецепти

Рецептата е следната: 1 чаена лъжичка мед се поставя на широка превръзка, сгъната на два слоя, превързва се оставяйки дълги краища. Тампонът трябва да се постави колкото е възможно по-дълбоко, в противен случай медът ще изтече. За да не изцапа леглото с мед, е необходимо да използвате уплътнение и плътни панталони. За правилно изпълнение на тампона пациентката може да използва тънък предмет, за да избърши с алкохол. Затъпеният край трябва да натисне тампона дълбоко, като държи краищата на конеца, така че да можете да регулирате дълбочината на вмъкването. Трябва да спите от едната си страна на страната, на която е образувана кистата. Курсът на лечението е 10 дневни процедури или 15 през ден.

Освен това сутрин се пие на празен стомах по 1 чаша топло мляко с 2 супени лъжици мед разреден в него. След месец и половина се прави изследване при гинеколог. В някои случаи кистата изчезва напълно.

От полза е да се провежда десетдневна профилактика на кистата на всеки пет години с помощта на меден тампон. Тази рецепта с помощта на медени тампони за 2 седмици може да Ви помогне да се отървете от малка киста.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *