Клиника у нас „топи“ тумори за два часа по революционен метод!

Двама плевенски лекари са се обучили в Китай и са получили сертификати за прилагане на терапията

Нова високотехнологична апаратура за „стопяване“ на тумори с фокусиран утразвук бе пусната у нас. Специализираното здравно заведение се намира в Плевен. Това съобщи за БТА проф. Григор Горчев, ректор на Медицинския университет.

Клиника в Плевен топи тумори по революционен метод

По думите му тази апаратура за безкръвен метод се прилага в Плевен след Кембридж, Милано и Барселона. Двама плевенски лекари са се обучили в Китай и са получили сертификати за прилагане на терапията, но в първите дни те работят с китайски специалисти.
Д-р Добромир Димитров е хирург в онкологичната клиника на университетската болница „Д-р Георги Странски“, а д-р Тихомир Андреев, лекар-специалист по образна диагностика в същото лечебно заведение. Доставената в Плевен апаратура е произведена в САЩ.
Тя трансформира високоинтензивната ултразвукова енергия в топлинна и така изгаря туморните клетки като запазва здравите, поясни Горчев, цитиран от БТА. По думите му лечението се прилага за доброкачествени и злокачествени образования – унищожаване на миома, фиброаденом и рак на млечната жлеза, ракови клетки в панкреаса, бъбреците, черния дроб, костите.
Апаратът премахва новообразованията без разрези и без кръвозагуба, което не причинява стрес на пациента, коментира медикът. За създаване на новото медицинско звено са инвестирани около два милиона евро. Графикът за прием на пациенти за януари е почти запълнен.
Революционния метод е открит в САЩ през 80-те години на миналия век и е приложен успешно в Китай. След България подобно лечебно заведение ще бъде открито и в Германия.

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Клиника у нас „топи“ тумори за два часа по революционен метод!

 1. То това е ней-хубавото нещо, което може да получи човек, болен от тази коварна болест, но за кого е достъпно? Как може всеки болен да има достъп до това лечение, като се има предвид, че тази клиника е частна и не работи със здравната каса?

 2. Лекували тумор на хипофизата пролактином, на младо момиче 25г.и каква е сумата за лечението.Моля Ви за отговор,ще бъда най щастливата майка на света ако ми отговорите.
  Поздрави:Венета

  • За съжаление нямаме информация за цените, но ако потърсите в Гугъл за контакти на клиниката може да се обядите и да Ви информират.

 3. Или,за какви пари говорим….приблизително,ако може и телефон за връзка,ще е най-добре! Звучи обнадеждаващо :-!

  • Ето сайта на клиниката. В него има адрес и телефон на клиниката, която е МБАЛ „Света Нарина – Плевен“.
   http://svmarina.com/bg

   Контакти

   Адрес: Плевен, 5800, България
   Западна индустриална зона,
   ул. ”Българска авиация”
   (срещу Метро)
   Email: [email protected]
   Телефони: +359 700 20 006,
   +359 64 81 81, +359 64 805 666

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *