Кога температурата е висока

За повишена телесна температура се приемат стойности над 37 оС. Нормалната телесна температура е променлива.Тя се влияе от различни фактори, като лекарства, облекло, дали си в стая или навън, двигателната активност, дори и от емоционалното ви състояние.

Температурата е нормалната реакция на организма да се пребори с нещо. В нормалната си среда на тялото микроорганизмите се размножават най-добре и благоприятно. Ако се повиши температурата значи тялото ни се опитва да се справи с болестотворни агенти. А високата температура вече сигнализира за инфекция.

Показател за такъв процес може да бъде повишаването на температурата над 37,2-37,5 оС.Като леко повишена се смята температурата от 37,3 до 38,3 оС, повишена над 38,4 дo 39,7 оС и висока над 39,8 оС.

Причините за повишената температура варират в широк диапазон: от простуда до сериозно заболяване като менингит. Телесната температура се повишава и при никненето на зъбите при бебетата, след имунизация, автоимунно, възпалително заболяване и при някои видове рак.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *