Неприятните кожни обриви са следствие от състоянието на вътрешните органи

Пролетта и лятото са сезоните, в които неприятните кожни обриви се увеличават, защото тялото е изложено на различни въздействия

Първите топли дни вече са при нас и започнахме да се разхвърляме. Но знаем ли, че пролетта и лятото, освен сезони за радост и ваканции, са и сезони на неприятните кожни обриви. Това е така, защото хората започват да носят по-леки дрехи, тялото е изложено на повече въздействия като слънчева светлина, на различни растения и насекоми. Именно това е и времето на неприятните кожни обриви.
Кожни обриви обаче могат да се получат също така от спане в чуждо спално бельо, а така също и при консумация на различни, по-екзотични храни, които не ядем в ежедневието си.

кожни обриви

Пролетта и лятото са сезоните, в които неприятните кожни обриви се увеличават, защото тялото е изложено на различни въздействия

Причината за различните кожни обриви може да са и като алергична проява на различните полени, които летят из въздуха още в началото на пролетта. Алергия може да причини и слънцето, и по кожата да се появят кожни обриви.
Има няколко вида алергични кожни обриви като контактен дерматит, атопичен дерматит, екземи, уртикария, слънчева алергия.
Лечението при кожни обриви се състои в това да бъдат елиминирани алергените, които ги предизвикват, както и подходяща диета. При повечето случаи се налага и мазането на кожата с антихистаминови мехлеми и кремове, които се предписват от лекар.
Докторите обаче споделят, мазилата и други лекарства за външна употреба са само добавка към основното лечение на алергични и кожни обриви и заболявания. От съществено значение е да бъдат държани в добро състояние вътрешните органи и да се нормализира тяхната работа.
Алергиите и кожните обриви и заболявания всъщност неспособност на организма да отстрани и унищожи алергените. В човешкото тяло това са четири органа, които отговарят за детоксикацията – черен дроб, бъбреци, лимфна система, начело с далака и червата. Според лекарите кожните обриви са като проекция на работата на тези органи.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *