С кокосово масло срещу диабет, Алцхаймер и наднормено тегло

Чудодейното кокосово масло помага много и при затлъстяване и при проблеми с щитовидната жлеза

Полезното и много приятно на вкус кокосово масло е било използвано в тропическите области в продължение на хиляди години. Изследванията, направени върху местните диети, които се основават на здравословния продукт, показват, че тези групи от населението като цяло са в добро здраве и не страдат от съвременните болести на западните държави. Затова и Западът от няколко години лудна по продуктите, които се добиват от кокосовия орех – маслото, олиото и кокосовата вода.

кокосово масло

Чудодейното кокосово масло помага много и при затлъстяване и при проблеми с щитовидната жлеза

Изумителните качества на чудодейното кокосово масло са много. Едно от най-големите му достижения, според последни изследвания е, че то повлиява много добре хората, страдащи от Алцхаймер. Някои дори съобщават за преодоляване на болестта, която в съвременната медицина се счита като форма на диабет тип 3. Кокосовото масло в продължение на години дава изключително положителни резултати за хора, болни от диабет тип 1 и 2.

Полезното масло се използва и за отслабване, защото повишава метаболизма и повишава телесната температура. Ограничаването на въглехидратите и увеличаване на кокосово масло в храната гарантира загубата на тегло, казват учените.

кокосово масло

Чудодейното кокосово масло помага много и при затлъстяване и при проблеми с щитовидната жлеза

Според тях също модифицираното с ензими кокосово масло атакува стрептококовите бактерии, които са основна причина за гниенето на зъбите и появата на кариеси.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Естествено наситените мазнини в чистото кокосово масло имат редица здравословни ефекти като поддържане на имунната система, на щитовидната жлеза и подобряване на състоянието на кожата като видимо я подмладяват. Освен за кожата, природният продукт е много полезен за косата – тя става по-здрава, еластична и лъскава.

Почти половината от мазнините в кокосовото масло са от много рядък тип, наричан лауринова киселина. Това е съставка, която в организма се превръща в монолаурин, които противодействат на вирусите и бактериите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “С кокосово масло срещу диабет, Алцхаймер и наднормено тегло

  1. с диабет съм -от много години -от 2-3 дена започнах вътрешно приемане на кокосово масло. първо -намали ми апетита ,кожата ми се изчисти от всякакъв тип пъпки,за захарта все още не знам дали е паднала ,защото всеки един продукт или лекарство тряба да се приема поне 14 дена .да страшно вкусно е -прилича до някъде на българското масло ,по вкус .и най върви намазано върху сухар ,черен,или диетичен. с чай е перфектната закуска или вечеря

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *