Рецепта с кокосово масло и кафе за по-добър метаболизъм

Това кафе с кокосово масло е по-здравословно и е начин да засилите вашия метаболизъм

Рецептата не може да дойде като изненада, защото само се поставя кокосово масло в кафето Ви. И това ни накара да повярваме, че е вкусно. То е не само вкусно, но помага и в борбата с всички видове микроби, с които се бори имунната система всеки ден.

Вкусното кокосово масло увеличава енергията

Рецепта с кокосово масло и кафе за по-добър метаболизъм

Рецепта с кокосово масло и кафе за по-добър метаболизъм

Както споменахме, кокосово масло дава енергия. Ако се чудите как работи то, ние имаме отговора. Кокосовото масло се състои от МСТ (триглицериди със средна верига на молекулите). Тези триглицериди се усвояват по-бързо от организма и бързо се метаболизират като гориво, не се натрупват като мазнина.

Кокосовото масло ускорява обмяната на веществата

Консумацията му под всякаква форма води до ускорено метаболитно превръщане. Калориите, които се намират в полезното кокосово масло, вместо да се съхраняват като мазнини, те много ефективно се превръщат в гориво за незабавно използване от организма. Било е проведено проучване върху 40 жени доброволки на възраст между 20 и 40 г., които страдат от затлъстяване в коремната област.

За период от 12 седмици, на тях е било давано дневна хранителна добавка, съдържаща 30 мг соево масло или кокосово масло. В края на проучването, изследователите са открили, че тези, на които са били давали кокосово масло са изпитвали значително намаляване на обиколката на талията, както и увеличаване на „добрия“ HDL холестерол. Същото не може да се каже за групата, на която са давали соево масло.

Рецепта с кокосово масло и кафе

Сложете в блендер кафе (за предпочитане органично) и една чаена лъжичка или две с кокосово масло. Заместители на кафето, като Dandy Blend, могат да бъдат използвани като замяна. Допълнителни съставки: стевия, мед, кокосово захар, желатин, ванилия, мента и други.

Начин на приготвяне:

Изсипете кафето в блендера. Добавете кокосовото масло и всички други съставки, които сте избрали. Смесете ги с кафето. След това го излейте в чашата си и изпълнете процедурата за правене на кафе, залейте го с гореща вода.

Полезното кокосово масло подобрява вашия метаболъм

Полезното кокосово масло подобрява вашия метаболъм

Освен тези ползи от кокосовото масло, то е полезно и за усилване на имунната система. Не забравяйте все пак, че кафето е вредно и е по-добре да ползвате предпочитан от вас заместител. Споменатият заместител на кафе Dandy Blend, се състои от билки и зърна, не съдържа кофеин и не е вредно, но възможно е да го няма на нашия пазар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *