Вълшебното кокосово масло пази от рак

Новият природен лек против рак на дебелото черво и някои други видове е полезното кокосово масло, но не е панацея

Ракът на дебелото черво е един от най-разпространените форми на рак в Съединените щати.Той е и един от най-трудните за лечение – често пациентите не са информирани за ранните предупредителни признаци на това заболяване или не са съвместими с редовните колоноскопии да визуализират и диагностицират евентуални ракови или предракови лезии. По този начин по времето, когато заболяването е диагностицирано като вече добре напреднало, то оставя пациентите и лекарите с малко възможности за лечение. Новият природен лек против рак на дебелото черво и някои други видове е полезното кокосово масло, но не е панацея.

Вълшебното кокосово масло пази от рак

Вълшебното кокосово масло пази от рак

Все пак, има естествени начини да се помогне за предотвратяване и лечение на рак на дебелото черво. Поддържането на здравословно тегло и на диета, която е с високо съдържание на фибри и антиоксиданти, както и да се пие достатъчно вода са добри начини за намаляване на риска. И сега резултатите от ново проучване показват друг възможен естествен лек за тази болест и това е популярното кокосово масло.

Новото изследване, за което толкова много хора са говорили и участвали в проучване е за ефекта на лауриновата киселина от полезното кокосово масло (тя представлява около 50% от него) върху раковите клетки на дебелото черво. Беше открито че тя е в състояние да убие около 93% от тези ракови клетки след 48 часа от постъпване на киселината в тялото. Установено е, че лауриновата киселина действа върху раковите клетки, за да ги убие по два важни начина: първо, понижава нивата на глутатион в клетките, след което се увеличава техният оксидативен стрес, към който раковите клетки са по-чувствителни, след като нивата на глутатион са понижени. Това очевидно е изключително ефективна стратегия.

Повече изследвания трябва да се направят на лауриновата киселина, с оглед на развитието на природно-базираните лечения на рак. Предварителните резултати от това проучване със сигурност са интригуващи особено, ако подобни проучвания се прилагат и за другите, често срещани форми на рак като рак на гърдата или на простатата.

Друг, по индиректен начин, по който полезното кокосово масло вероятно помага в борбата с рака е чрез подобряване на общото здравословно състояние на организма като в това помага по-лесно да се бори с болестта и мутациите. Кокосовото масло, например, е чудесно за здравето на сърцето като подобрява цялостното съотношение на нивата на холестерола.

Вълшебното кокосово масло понижава вредния LDL хоестерол, а повишава нивата на полезния HDL. Също така е ефективно средство за отслабване, особено за загубата мазнините на корема и загубата на тегло е един чудесен начин да се предотвратят много видове рак, включително и на дебелото черво. Накратко, това е от голямо струва за различни телесни заболявания.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Вълшебното кокосово масло пази от рак

  1. Моля,дсете ксофия стояновааква доза кокосово масло да се приема

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *