Компреси с шведска горчивка премахват ставни възпаления

Ползвайте компреси с шведска горчивка при артроза, артрит, коксартроза и други ставни възпаления

За година-две болките от артроза, артрит, коксартроза и други ставни възпаления и деформации могат постепенно да отшумят.

Стига да си правите всеки ден компреси с шведска горчивка. Тази вълшебна рецепта е на световно известната лечителка Мария Требен. Много хора използват еликсира за вътрешна употреба, но малко знаят, че и компреси с шведска горчивка също дават отлични резултати.

компреси с шведска горчивка

Ползвайте компреси с шведска горчивка при артроза, артрит, коксартроза и други ставни възпаления

Наред с компресите е добре сутрин, половин час преди закуска, и вечер, половин час преди вечеря, да се пие чаша запарен чай от хвощ, който се оставя да покисне половин минута.

През деня се пият 4 чаши чай от коприва, която също е попарена и оставена малко да покисне. Към тях се взима и половин супна лъжичка шведска горчивка.

Болките пък се лекуват външно с компреси с шведска горчивка, които трябва да седят на мястото 4 часа. Преди това кожата се намазва със свинска мас или мехлем от невен, а след всеки компрес се напудря, за да не се появи сърбеж.

Отгоре може да се сложи едно по-голямо парче найлон или някакъв друг изолиращ материал, за да не си изцапате дрехите. Отгоре се завързва с топла кърпа, евентуално и с бинт. В зависимост от заболяването и от това, колко човек може да търпи, компреси с шведска горчивка се оставят да действат от два до четири часа.

Хора, които са алергични, не бива да слагат найлон, а само кърпа. В никакъв случай да не се забравя намазняването на кожата преди поставянето на превръзката. Ако се появи сърбеж, мястото да се намаже с мехлем от невен. С тези компреси не е задължително да се преспива и ако са добре вързани, с тях човек може да си се движи както навън, така и вкъщи.

Освен компреси с шведска горчивка, болните стави могат да се налагат и с начукани леста от зеле. Прави се отново превръзка и така се стои няколко часа дневно. Непременно вижте и ТОВА:

Коя шведска горчивка е най-добра? 10+ ползи и противопоказания

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *