Коприва за растеж и сгъстяване на косата

Чай от коприва за здрава коса и сгъстяване, също и с добавки при косопад

Загубата на коса може да се случи на всеки, и причините варират от генетиката на човека до стреса. Всеки губи около 100 косъма на ден, но ако се губят много повече от това, или имате загуба на коса само на петна, трябва да потърсите вашия лекар. Ако той Ви каже, че вашият косопад е естествен, то има много начини да го преодолеете.

Коприва за растеж и сгъстяване на косата

Коприва за растеж и сгъстяване на косата

Един от най-старите средства за защита на косопад е с коприва (Urtica diocia). Според д-р Марти Сауая, в статия от сайта hairlosstalk.com, няма клинични проучвания, които да са доказали по безспорен начин, че с помощта на коприва ще си помогнете в борбата с косопада, така че той препоръчва предпазливост, когато я използвате.

Вземете коприва на капсули по три пъти на ден. Започнете с по-ниска доза от около 50 милиграма на капсула за първата седмица, за да се гарантира, че Вие​​нямате реакция към билката. Увеличете дозата до не повече от 250 милиграма на ден.

Вземете 320 милиграма от Соу Палмето или 60 милиграма Пигеум на капсули. Заедно с тези от коприва, тези билки се смятат, че действат съвместно с копривата, за да спрат тестостерона и да го превърнат в ДХТ (дихидротестостерон). Според статия на Medical News Today, ДХТ блокира във вашите космени фоликули усвояването на протеини, които им причиняват смърт.

Направете чай от коприва, в който билката да е киснела до 5 минути. Пийте този чай три пъти на ден.

Масажирайте с масло от коприва в скалпа си вечер, един път или два пъти седмично. Сложете го също и в тюрбан на главата си и така си лягайте. Нека маслото си върши работата докато спите през нощта. На следващата сутрин измийте косата си с шампоан.

Чай от коприва за здрава коса

Чай от коприва за здрава коса

Спрете да използвате коприва от всякакъв вид, ако имате лошо храносмилане или кожни реакции. Бъдете търпеливи. Билките отнемат много по-дълго време, отколкото химикали направя. Това може да отнеме няколко месеца, за да видите резултатите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *