Помогнете си с лечение с билки при копривна треска

Срещу копривна треска може да ползвате лечение с билки от народната медицина

Болестта се получава от алергия, която може да се предизвика от алергична реакция към някои подправки, храни и лекарства, ухапвания от насекоми, от аспирин. Като последица от нея може да страдащият да получи стрес, но той не е причина за появата й. Когато от намиращите се в кожата клетки мастоцити, започне да се отделя хистамин и други вещества се получава заболяването копривна треска, наричано още и уртикария. Хистамиът предизвиква отделянето на течност от клетките, които причиняват подуване по кожата.

Срещу копривна треска може да ползвате лечение с билки от народната медицина.

Помогнете си с лечение с билки при копривна треска

Помогнете си с лечение с билки при копривна треска

Домашното билколечение не може да замести медицинското при по-тежки случаи, особено, ако са засегнати нежните тъкани гърлото, устните и очите, тогава трябва да потърсите лекарска помощ по-скоро. Когато са засегнати тъканите на гърлото може да се получи задушаване, ако не се потърси на време лекарска помощ. Обикновено болестта преминава от само себе си с времето. Тя се развива като червени петна по кожата, често с бял връх и сравнително бързо променят размерите си.

Препоръката на някои лечители е да се вземе очистително, да се пие гореща вода на малко глътки, да се мажат пъпките с натурален зехтин, да се премине временно на диета с печен лук и варени картофи, да се мият краката с топла вода всяка вечер. Добре е да се изключи млякото от храната. Други лечители препоръчват да се яде суров лук и да се спрат лекарствата, както казахме те също причиняват проблема.

Пригответе си билкова смес от следните билки по 50 г: листа от гръцка коприва, агримония, исландски лишей, спирея, борови връхчета, смил, росопас, листа от черница и шишарки от хмел. От сместа се вземат 2 супени лъжици и се добавя към тях 1 супена лъжица счукано семе от фий и се слагат в 700 мл вряла вода. Варят се още 10 минути и се свалят от котлона. Изчаква се да изстине отварата и се прецежда. Взема се 3 пъти за деня 20 минути преди ядене по 75 г.

За успешно лечение трябва да се спрат от употреба храните и лекарствата, които могат да предизвикат копривна треска.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *