Успокойте неприятната копривна треска с помощта на природата

Неприятната копривна треска се причинява от алергия и за нея ще ви помогне лечение с билки

Пролетта идна както с прекрасно време и раззеленяване на храсти и дървета, така и с неприятна алергия, която от своя страна може да причини дразнещата копривна треска. Когато от клетки, наречени мастоцити, намиращи се в кожата, се отделя хистамин, се получава копривна треска.
Този вид кожно заболяване може да бъде причинено и от други алергени като храни, препарати и други. Но каквата и да е причината, усещането е много неприятно. По аптеките има множество мазила и препарати, но ако не искате да използвате химия, може да противодействате на неприятната копривна треска, или известна и като уртикария, с природни средства.

копривна треска

Неприятната копривна треска се причинява от алергия и за нея ще ви помогне лечение с билки

Добре е да знаете, че ако са засегнати такива нежни органи като очи, гърло, устни, носна лигавице, трябва да се потърси веднага лекарска помощ. В такъв случай има опасност да се затрудни дишането.
Възможните причинители на алергията може да бъде ракообразни, ягоди, шоколад, домати, пшеница, яйца, мляко, подправки, ядки. Ако изключите за известно време тези храни може да се излекувате напълно, тъй като копривна треска отминава обикновено от само себе си.
С билки може да се помогне за подобряване на състоянието или да се избавите напълно. Ако копривна треска е в следствие от притеснения или стрес, се препоръчва запарка от дилянка. Чаят се приготвя като се заливат 2 лъжички корени с една чаша вряла вода и се оставя да се запари за 10 минути. Трябва да се пие докато отмине стресът.
Друго полезно средство е гел от алое вера, който се намазва върху засегнатото място.
Във ваната може да сложите и сода бикарбонат – около 5 супени лъжици за облекчаване на състоянието. Може и да се наложат болните места с плат натопен в оцет.
Отвара от билки също лекува копривна треска. За целта се смесват стръкове хвощ, листа гръцка коприва, стръкове камшик по 60 грама, живовляк, стръкове бяло подъбиче и корени сарсапарила по 40 грама. 2 супени лъжици се вземат от сместа и се варят 5 минути в половин литър вода. Употребява се по една винена чаша на преди храна 4 пъти дневно.
Друга подобна рецепта срещу копривна треска се приготвя от листа от смокиня и люляк, стръкове трицветна теменуга, корени от глухарче и синя жлъчка по 50 грама, плюс стръкове камшик 100 грама. Всички билки се смесват и се приготвят и се пият като предходната рецепта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *