Вълшебната гъба кордицепс – силен имуностимулатор и антиоксидант, лек за много болести

Как се ползва гъба кордицепс за лечение. Цена. При рак и химиотерапия. При цистит. При хепатит. При туберкулоза. При уреаплазма. При ревматоиден артрит. При температура. При алергия. При ангина, бронхит, пневмония. При хемороиди. При херпес. При гломерулонефрит. При диабет. При деца. При язва. При инсулт. При кандидоза. При миома. При мастопатия. При млечница. При простатит. При псориазис. При безплодие. При бременност. При астма. При аденоиди. Мнения. Какво е кордицепс плюс? На таблетки.

Как се ползва гъба кордицепс за лечение.

Вълшебната гъба кордицепс обитава високите и влажни планини на Тибет, при надморска височина от 4000 м до 6000 м. Тя е известна лечителите от народната медицина на Китай от хиляди години.

Вижте и тази полезна статия ТУК: Невероятният кордицепс. Какво да лекуваме с него и как!

През времето на царуването на династията Цин, тя е била достъпна само за императорите. Известни са над 300 вида гъби кордицепс, които паразитират върху трюфелоподобни гъби, насекоми и членестоноги. Най-известни са видът гъсеницата зеленчук-Cordyceps sinensis.

Вълшебната гъба кордицепс – силен имуностимулатор и антиоксиднат, лек за много болести

Вълшебната гъба кордицепс – силен имуностимулатор и антиоксиднат, лек за много болести

В гъбата се съдържат над 70 микроелементи и макроелементи, много аминокиселини, над 80 фермента, полизахариди, ненаситени мастни киселини, селен, цинк, бетакаротин, витамините С и Е. Тя е силен антиоксидант, имуностимулатор и афродизиак. Помага за лечение на полова дисфункция. В нея са открити и кордимин (пептид),  кордицепин и циклоспорин, който действа потискащо на имунната система при трансплантация на органи.

Гъбата кордицепс се ползва като хранителна добавка, екстракт в сушен вид на таблетки и разтворим прах в пакетчета. Екстрактът е 20 пъти по-концентриран, отколкото сушената гъба.

Вие можете да разтворите едно пакетче с прах в половин чаша топла вода или в повече, ако искате да е по-разреден. Също можете да блендирате пакетчето прах в блендер като го смесите с храни или с каквото пожелаете, или да го ползвате без да го смесвате.

Пакетчетата с прах от екстракт на гъбата се ползват и като салатен дресинг. Към едно пакетче трябва да се добавят 3 супени лъжици зехтин или друга разтителна мазнина като сусамено или конопено олио, лимонов сок или ябълков оцети морска сол само една щипка. Всяко пакетче гъба кордицепс на прах съдържа 1500 мл екстракт от нея и още 1500 мг други билки: шипка, женшен, мента, стевия, женско биле. zoya.bg

Таблетките с кордицепс от 1050 мг се препоръчват да се вземат един път на ден по 3 от тях по време на хранене. lechitel.bg

“Демир

Капсулите с екстракт от гъбата на друга фирма от 1500 мг се препоръчват по 2, 2 или 3 пъти на ден. shop.bb-team.org

В упътването на продуктите на сайта tiensenergy.com, в една опаковка има 100 капсули по половин грам. Препоръчителна доза за един ден е 2 пъти по 2 капсули.

Кордицепс: цена.

Цените са различни за отделните фирми. От сайта herbs-doctor.com се предлага опаковка от 60 капсули по 300 мг за 60 лв.

От сайта shop.bb-team.org се предлага опаковка от 89 капсули по 750 мг за 62,88 лв.

От сайта tiensenergy.com се предлага също опаковка от 100 капсули по половин грам за 97 лв.

От сайта zoya.bg се предлагат сашета с прах от гъбата – 3 г за 3,65 лв. бройката. Една кутия е с 20 сашета, общата стойност на която е 73 лв.

От greenfood-bg.alle.bg предлагат опаковка с 60 капсули по половин грам за 75 лв.

От aktivnibiodobavki.com предлагат опаковка на фирмата Тянши от 100 капсули по половин грам за 97 лв.

Гъба кордицепс милитарис

Гъба кордицепс милитарис

Кордицепс при рак и химиотерапия.

При лабораторни изследвания е установено, че лековитият кордицепс индуцира апоптоза и намаляване на пролиферацията на раковите клетки на гърдата (MCF-7 и MDA-MB-231) с приблизителна IC50 от 100 цМ.  Въпреки влиянието на гъбата върху двете клетъчни линии, механизмите се различават.

С друга сътавка кордимин, която е пептид се появява също инхибиране на клетъчните линии MCF-7 при рак на гърдата с пролиферация (разрастване н араковит еклетки чрез размножаване) в концентрации до 5 мг / мл, но не надминава 50% инхибиране.

Друг пептид (12kDa) може да индуцира цитотоксичност в MCF-7 клетки и да намали тяхната жизнеспособност до 33.4% на контрол в лабораторни изследвания.

При други изследвания с метастази в белите дробове на плъхове (туморите са били инжектирани в гърдите им) е инжектиран водоразтворим екстракт от кордицепс (10-50 мг / кг) и се стигнало до значителното им инхибиране.  Това обаче не е влияело значително върху размера на тумора. Това проучване е в подкрепа на хипотезата за имуностимулиращите свойства на кордицепс, помагат за намаляване на вирулентността на макрофагите на 4T1 клетки, които прогресират от определена фаза. examine.com

От изброените научни изследвания се доказва, че гъбата кордицепс е силен антиоксидант и има ясно изразена противоракова активност. Тя помага за увеличаване на усвояемостта на кислорода и издръжливостта на кислороден глад. При употребата й при злокачествени образувания на мозъка се получават най-добри резултати от нея, а при левкози – стабилизиране на процеса на болестта, но за по-добър ефект се препоръчва с гъбите рейши.

Тя е полезна и за злокачествени заболявания на всички органи, дори и при напреднала фаза. В центъра по терапия с гъби в Санкт Петербург се прилага за лечение на напреднала форма на злокачествени образувания бъбреци, задстомашна жлеза, черен дроб, на мозъка, левкози и други. За лечение на рак на другите органи се комбинира с другите лечебни гъби.

При цистит.

Циститът е най-често срещаното възпалително урологично заболяване, повече сред жените. За хроничен цистит добър резултат дава комбинацията от екстракт на гъбите кордицепс и линчжи по 2 мл, 3 пъти през деня, половин час преди ядене. При остър цистит се препоръчва по 1 мл от същите на всеки час.

Кордицепс при хепатит.

Пиенето на таблетки с гъбата кордицепс е полезно за черния дроб и подобрява функциите му при хепатит и опасната цироза.

При туберкулоза.

При туберкулоза и пневмония се използва като съпътстващо лечение. Кордицепс помага за по-бързото възстановяване след тежки инфекции и заболявания на белите дробове. От значение е ефектът му за по-добро усвояване на кислорода и за издръжливостта на организма на кислороден глад.

При уреаплазма.

При уреаплазма се препоръчва да се пият по 2 капсули с кордицепс половин час преди ядене, 3 пъти дневно и постепенно да се увеличат до 4 капсули. Заедно с него се препоръчва антилипиден чай. Неговият състав е: зелен чай – (26%); – лотос листа (26%); – петолистна гиностемма (азиатска билка с действие подобно на женшена – Gynostemma pentaphyllum) (17%); корен от полигонум или корен от многоцветно пиперче също (17%); семена от касия (14%).

Кордицепс (kordiceps sinensis) е една от най-лековитите китайски гъби, полезна при ревматоиден артрит и с противоракова дейност

Кордицепс (kordiceps sinensis) е една от най-лековитите китайски гъби, полезна при ревматоиден артрит и с противоракова дейност

При ревматоиден артрит.

При ревматоиден артрит се ползват сутрин и/или вечер кордицепс по 1-2 таблетки. Препоръчва се да бъде комбиниран също с антилипиден чай, който се продава готов смесен на пакетчета. Изпива се едно пакетче сутрин половин и даже до един час преди закуска. Чаят се запарва за 10-15 минути в 0,5 л – 1 л вряла вода.

Към тях трябва да се добави заедно с чая по 2-3 капсули хитозан и отделно омега-3 заедно с храната за един ден по 1 капсула 2 пъти. Тази комбинация от хранителни добавки и чай се взема за 1 месец и е предназначена за стимулиране на имунитета и против възпалителните процеси.

При температура.

Повишаването на температурата означава, че организма се бори с инфекцията и чрез нея се стреми да отстрани различни вредни вещества и патогени. При пиенето на таблетки кордицепс, може да се получи повишаване на температурата, но това не трябва да Ви плаши. Това е временна реакция на организма, когато се бори с инфекциите. Те не могат да съществуват при температура над 37° С и затова се получава повишаването на температурата.

При алергия.

При алергии се предлага да се пият по 1-2 капсули кордицепс плюс, по 1-2 пъти дневно. Природният лек оказва влияние върху всички органи на тялото и поради това е полезен и за алергии. По-полезна е да се ползва заедно с гъби Рейши и женшен на прах за по-силен ефект.

При ангина, бронхит, пневмония.

За лечение на тези 3 болести се препоръчва на ранен етап да се взема кордицепс 4 капсули дневно – по 2 сутрин и по 2 вечер преди ядене. За тийнейджъри дозата трябва да се намали вместо по 2 да бъде по 1 капсула. При по-малките деца над 7 години тя става вече по половин капсула. Те се пият с четвърт литър вода. За деца между 2 и 7 години се препоръчва да вземат спирулина вместо гъбите. Дозата от водораслите е половин капсула 3 пъти дневно със 100 мл топъл чай от шипки. Терапията се провежда 1,5 месеца. Чрез нея се цели детоксикация, повишаване на имунитета и борба с инфекциите.

При хемороиди.

Кордицепс действа общоукрепващо на организма и затова е полезен не пряко и за лечение на хемороиди. Той влияе на всички органи и е полезен за кръвоснабдяването, изхвърля токсини от организма, действа като естествен антибиотик, бори се с високия холестерол и за лечението на хемороиди действа благотворно като облекчава симптомите.

Кордицепс при херпес.

На кордицепс също се приписват антибиотични и антивирусни правомощия, убивайки пневмококови бактерии и вируси в допълнение към вируса на хепатит B. Той също атакува златните стафилококи и херпес вирусите. Лекарствената сила на кордицепс също инхибира жизнеността на левкоцитите. medicalmushrooms.net/cordyceps/

Все пак има и изключения, защото в упътването за пиенето на капсули с гъбата кордицепс е писано да не се пие, ако страдате от херпес. Може би се има пред вид някакви особености или алергични реакции. Пише го тук: amazon.com/Cordyceps-Sinensis-Liquid-Pure-Extract/dp/B004Z8GJMQ

Кордицепс е гъба, паразитираща върху гъсениците на определен тип пеперуда.

Кордицепс е гъба, паразитираща върху гъсениците на определен тип пеперуда.

При гломерулонефрит.

При гломерулонефрит се препоръчва да се изпива за един ден 3 пъти по 1 капсула в началото през първата седмица, а през втората и следващите седмици по 2 капсули вместо 1. Също така вечерният прием да става между 21 и 23 часа. Това съветват от aktivnibiodobavki.com, които предлагат опаковка от 100 капсули по половин грам за 97 лв.

Кордицепс при диабет.

На кордицепс се приписва и свойството да контролира нивата на кръвната захар. Тези гъби помагат за контрола и може да се приеме, че те не падат под медицинските приемливи нива. medicalmushrooms.net/cordyceps/

Може ли кордицепс да се прилага при деца.

За малки деца от 1 до 8 г. е полезно да се дава по 1-2 капсули кордицепс дневно с цел превенция на есените и зимните грипни и други заболявания. За деца над 8 г. може да се дава също по толкова. Ако се наложи тази доза може и да се завиши леко. Гъбите няма да навредят на децата, съветват от kafeganoderma.wordpress.com. Ако децата имат вече висока температура и ангина, могат да пият 3 пъти за деня по 1 капсула.

При язва.

Кордицепс помага и за лечението и на язва. След известно врем на редовен прием на капсулите се очаква да настъпи подобрение и оздравяване. В интернет има изказвания за случаи на оздравели от различни болести, включително и от язва на стомаха с тези гъби. Те действат и за заздравяване на тъканите и при болести като язва. И понеже се вдига температура, ползвайте антицелулитния чай описан по горе.

При инсулт.

При инсулт китайските гъби също дават ефект. В статия на БЛИЦ преди 2 г. бе публикувано интервю с г-жа Кузмина, която е имала ползи за здравето и за семейството си от лековития кордицепс. Освен всички ползи, тя описва и за своя мъж, който е получил инсулт. След 10 дни на редовна употреба, той започнал да се подобрява и да се чувства по-добре. След 2 години започнал даже да кара автомобила си.

Взет профилактично той намалява опасността от инсулт и действа добре на състоянието при атеросклероза. В такива случаи на лечение на тежки болести като исхемичен инсулт, рак, атеросклероза и т. н., е добре да се комбинира и с други лечебни губи.

При кандидоза.

Гъбите кордицепс се препоръчват и при различни гъбични инфекции. Те лекуват следлъчева кандидоза и се препоръчват против други гъбички дневно 2 пъти по 250 мг.

При миома.

Както вече споменахме гъбите имат и противотуморно действие. Препоръчителната доза при миома е 3 пъти за деня по 2 капсули, половин час преди ядене изпити с 250 мл вода. Да се взема най-малко 1-2 месеца, като се проведе курс на терапия 2 пъти в годината.

При мастопатия.

При мастопатия гъбата кордицепс е също така полезна. Препоръката за вземане на капсулите да става веднъж през деня между 21 и 23 часа вечерта. През първата седмица се препоръчват по 2 капсули, а след топва по 3. За тежки случаи може по 4-6 капсули наведнъж в тези часове. tiensmed.ru tianshi.net.ua

В подкрепа на ползите от употребата на гъбата са публикувани изказвания на хора, които са имали полза от нея. В коментарите на tianshi.net.ua една дама на 26 години обяснява, че е успяла да избегне операция за мастопатия, благодарение на гъбата кордицепс. Освен това тя е ползвала хитозан, биокалцин и икан. След посещение в болницата за контролен преглед за операция, от нея повече нямало нужда.

При млечница.

Млечница е инфекция предизвикана от гъби в устната кухина и засяга най-много езика. Най-често се среща при новородените и при хора със слаба имунна система, при майки, които са пили антибиотици преди бременността и през нея, вагинални инфекции, недобра хигиена при кърмене, травми п гърдите и други. Причинява се от гъбата кандида абликанс.

Ако проблемът с детето до 1 годишна възраст е сериозен може да му се дава кордицепс до 10 дена или в по-тежки случаи до месец по половин капсула. Ако все още бозае може да се намаже беберона с гъбата и така да му се дава. Дозата за всяка възраст за децата сме писали по-горе.

Великолепният кордицепс – една от най-важните му функции е подобряване на половата потентност и хормоналния баланс

Великолепният кордицепс – една от най-важните му функции е подобряване на половата потентност и хормоналния баланс

При простатит.

За простатит се препоръчва калций плюс капсулите с гъбата кордицепс. Тази комбинация помага за простатита, освен основното лечение. Към тях може да се добави и цинк. За подобряване на работата на бъбреците и на пикочоотделителната системаза стимулиране на половата система на господата се препоръчва и природният продукт „Сюнци“, също в комбинация с кордицепс.

При псориазис.

За тази болест е от значение противотоксичното и очистително действие на гъбите кордицепс. Препоръчва се по 1-2 таблетки по 1-2 пъти дневно от Кордицепс Плюс. Той действа и с усилване на имунната система.

Кордицепс при безплодие.

При безплодие гъбата кордицепс повлиява положително мъжкото и женското либидо, повишава и нормализира хормоните и дейността на половата система. Едни от заболяванията, които се лекуват от китайската народна медицина с кордицепс е безплодието и проблемите на сексуалната дейност.

При бременност.

При бременност и за кърмачки е противопоказано да се пие кордицепс.

При астма.

При проведените изследвания върху ефектите на гъбата е установено, че тя действа благоприятно при астма и хроничен бронхит. Тя е полезна за белите дробове и дишането, помага да се повиши издръжливостта на кислороден глад и усвояемостта на кислорода.

При аденоиди.

Аденоидите представляват лимфоидна тъкан, която се увеличава и се подуват лимфитичните жлези, защото организмът се стреми да навакса недостига на лимфицити. Поради този факт се получават и проблеми с дишането при децата. Ако това е само начален етап от състоянието, по-добре е да се дава на детето кордицепс с биокалций, вместо да го оперират. След навършване на12 години имунната система на децата се нормализира и аденоидите сами би трябвало да изчезнат.

Мнения за кордицепс.

От изказаните мнения в коментарите за гъбата кордицепс се вижда, че повечето ползватели са доволни, а една малка част от тях пишат, че все още не са почувствали полза от тях. Други коментират, че техни раково болни роднини се поддържат благодарение само на гъбата. Това е достатъчно добра оценка за продуктите с кордицепс.

Кордицепс Плюс предлаган от greenworldbg.com

Кордицепс Плюс предлаган от greenworldbg.com

Какво е Кордицепс Плюс?

В този продукт действието на гъбата кордицепс е подсилено с корени от женшен и рога от елен (панти ). Така се получава по-силен лечебен ефект в подбраното съчетание на съставките му. Продуктът е описан и се предлага от сайта greenfood-bg.alle.bg на цена 75 лв. за 60 капсули по половин грам.

Друг сайт предлага Кордицепс Плюс в друг състав: гъбите кордицепс, шийтаке, майтаке, рейши, кориолус, агарикус, херициум, по малко витамин С, цинки селен. Опаковката е с 60 капсули по 555 мг, за 33 лв.

Кордицепс на таблетки.

Под формат на таблетки се продават от фирмата apteka-optima.com опаковка с 60 капсули по 450 мг със състав екстракт от гъба кордицепс, калций, калциеви фосфати, не съдържа консерванти, захари, овкусители и оцветители. Препоръчва се да се вземат по 2 таблетки от 2, а може и до 4 пъти за деня или според лекарските инструкции.

Друг подобен продукт е с 60 таблетки в опаковка по 500 мг за 36 лв. на американската фирма HAYA LABS. Освен мицел от кордицепс съдържа силициев диоксид и желатин. Препоръчана доза е 2 таблетки за деня.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *