Вълшебният кордицепс – срещу висок холестерол и за имунитет

Ползите за здравето от вълшебния кордицепс са много

Кордицепс е вид гъба от род торбести. Родината й е Тибет, където тези гъби виреят на 4000 – 6000 м. н. в. при разреден въздух и във влажни гори. Известни са на човечеството от 4000 – 5000 години. В Китай гъбата била достъпна само за императорите в продължение на векове, които са знаели за нейната сила. Тя е била наричана „Божествен подарък”.

Познати са над 300 вида от гъбата кордицепс и всички са паразитни живеещи по трюфелоподобни гъби и други организми.

Ползвайте кордицепс срещу висок холестерол и за имунитет

Ползвайте кордицепс срещу висок холестерол и за имунитет

Най-известният вид е Cordyceps sinensis, което означава гъсеница зеленчук. В Япония, Корея и Тайланд също могат да бъдат намерени от този вид гъби, високо в планините.

По време на изследванията в гъбата кордицепс са открити витамините А (бетакаротин), С и Е, минералите цинк, селен и още 77 други микро и макроелемента, много незаменими аминокиселини, ненаситени мастни киселини и полизахариди. От нея извличат циклоспорин, който потиска имунната система по време на трансплантации на човешки органи. Друго вещество с доказани лечебни свойства е кордицепин.

Ползи за здравето от кордицепс.

Гъбите кордицепс са полезни при висок холестерол, стрес, депресия, активира производството на съставките на кръвта, тя е силен естествен антибиотик и силен антиоксидант, има противовъзпалителни свойства, успокоява болката действа очистващо на токсините от черния дроб, белите дробове, бъбреците, включително и от лекарствата, подобрява функцията на тези органи. Освен това има доказано антиканцерогенно действие и е силен афродизиак, което е доста важно. Те са отлични имуномодулатори, увеличава енергията в тялото, полезни за дихателната и сърдечносъдовата система, с това са полезни и за спортистите за сила и издръжливост.

Гъбите кордицепс добре повлияват организма при хипо функция на надбъбречната жлеза, бронхиална астма, инфекции с бактериален произход, безплодие, за понижаване на високо кръвно налягане, предпазва от вредното влияние на радиацията, при тумори, за възстановяване след преумора.

Може да се намери в диетичните магазини и тези на Лечител под формата на хранителна добавка на капсули.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *