Какво да ядем при болки в корема или липса на апетит

Какво знаем за атонията на червата (забавена перисталтика) и как да я избегнем

Атонията е болест, която е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С агонията е необходимо да се борите дълго и настойчиво.

При запек пийте повече течности

Ето няколко препоръки. Първата е задължителна — повече движение и коремни упражнения. Относно храненето — трябва напълно да се откажете от голямо количество тестени ястия и изделия, от картофите, месото, сладкишите. Колкото и да не сте свикнали, започнете да се храните със зеленчуци и плодове. С тях да започвате и с тях да свършвате — в суров вид.

Особено са полезни прясното и кисело зеле, морковите, цвеклото, пресните краставици, ряпата, ябълките, сливите. Приготвяйте и консумирайте повече ястия от тиквички, зеле, патладжани, пипер, моркови, лук. Полезни са салатите и кашите — елдова, от счукан ечемик, зеленчуковите супи.

Всичко това ще действа върху организма ви като добра метла, която подтиква червата да функционират, като премахва ненужните вещества. За да не ви измъчват болките — пийте билкови отвари: от жълт кантарион, лайка, хвощ.

Яжте бавно, дъвчете добре и превърнете яденето в ритуал. Бързото ядене и хапването на крак могат да доведат до проблеми с храносмилателната система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *