Корени от шипка свалят високия албумин и топят камъни в бъбреците и жлъчката

С корени от шипка се лекуват болни бъбреци и се смъкват високите нива на албумин в кръвта и се стопяват камъни в бъбреците и жлъчката

Всеки, които има болни бъбреци или жлъчка, трябва поне веднъж на ден да пие отвара от корени от шипка. Дори и само шипков чай помага при такива тежки състояния като пиелонефрит, хроничен гломерунефрит. Според стари билкари се търси шипков храст, който да расте далече в гората, където да няма никакви индустриални замърсявания, пътища и автомобили. Корените се вадят и се взимат около 250 грама, които се варят в 4 литра вода, докато течността остане наполовина. Пие се по 150-200 милилитра от отварата половин час преди хранене.

корени от шипка

С корени от шипка се лекуват болни бъбреци и се смъкват високите нива на албумин в кръвта и се стопяват камъни в бъбреците и жлъчката

С този чай от корени от шипка се смъкват високите нива на албумин, тъй като се възстановява дейността на бъбреците.
Освен това с отвара от корени от шипка може да стопите камъни в бъбреците и да извадите песъчинките. Този чай е полезен и при при жлъчно-каменна болест.
Трябва да знаете, че корени от шипка се режат още докато са съвсем пресни, след което се остават за сушене. За да получите вкусния чай срещу камъни в бъбреците и жлъчката са ви нужни 1-2 супени лъжици настъргани корени, които да бъдат оставени да се варят за 20-ина минути в близо литър вода.
Лекарите съветват чай от корени от шипка да се пие по 3-4 пъти на ден на гладно, за да има пълен ефект над камъни в жлъчката или бъбреците.
Изследванията показват, че с корени от шипка камъкът среща сериозна отпора и противодействие. Той бързо попива влагата и лека-полека се разгражда, за да се раздроби на малки песъчинки, които се извеждат навън много по-лесно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Корени от шипка свалят високия албумин и топят камъни в бъбреците и жлъчката

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *