Косата става лъскава и обемна с конски витамини

Ако искате косата ви да стане лъскава, обемна и здрава, правете си маски с конски витамини и природни продукти

Хора, използвали т. нар. конски витамини като маска твърдят, че те наистина правят косата обемна, лъскава, плътна и здрава. От години т. нар. конски витамини се използват именно с тази цел – разкрасяване.
Познати като тривитаминол, служещи като добавки за животни, но известни като конски витамини се използват в няколко популярни маски за коса. Според запознати, освен че спират косопада, този препарат кара косата да расте по-бързо и я сгъстява.

конски витамини

Ако искате косата ви да стане лъскава, обемна и здрава, правете си маски с конски витамини и природни продукти

Т. нар. конски витамини се продават във ветеринарни аптеки и се ползват като подкожни инжекции при коне, говеда, биволи, овце, кози, прасета, кокошки, патици и гъски.
Като бабина рецепта конските витамини дори се препоръчват от коафьори и фризьори. В тях има три витамина – А, D3 и Е – които всъщност правят косата като грива. Много жени и мъже втриват директно препарата в скалпа като го масажират. Така маската се оставя да престои около два часа, след което се измива добре.
Освен чисти, конските витамини могат да се комбинират и в различни маски. Лъжица от илача се смесва с по една лъжица мед, зехтин и ракия, а към тях се добавят и две лъжици кисело мляко. Получената смес се нанася върху косата и стои там два часа, след което се измива добре.
Традиционната маска с газ, мас и оцет може да бъде обогатена и с конски витамини. Друга рецепта пък включва популярните конски витамини с яйце и стрит на прах аспирин, хума и кисело мляко.
Друга бабина рецепта за красива и здрава коса пък вкарва полезните конски витамини в маска с бадемово масло, пшеничен зародиш, гроздови семена, лимонов сок и мед.
Добре е да знаете, че популярните конски витамини не се пият, а само се слагат в маски за коса. Правете си маска с конски витамини веднъж на седмица и правете това поне три месеца поред, за да имате още по-голям ефект. След това е добре да си направите няколко месеца почивка. Според запознати, не бива да се прекалява с популярните конски витамини, за да не получите точно обратния ефект.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *