Как да се справите със здравословни проблеми при детето?

Няколко здравословни проблеми при детето, свързани с кожата, като: косопад, обриви, перниони, петна на новороденото, напукани устни

 

косопад

Косопад

Може да се дължи на инфекция с гъбички (трихофити), на продължително триене или скубане на косите.

Трихофията се лекува с противогъбичен мехлем, предписан от лекар. Ако детето си скубе косите, може би има нещо, което го тревожи. Посъветвайте се с вашия лекар или психолог по този въпрос.

Напукване на устните

Може да се дължи на общо заболяване, протичащо с много висока температура, на алергия към някои храни и др.

Напуканите устни понякога са много болезнени. Намажете ги с вазелин за устни или гланц за устни. Посъветвайте детето да не облизва устните си, тъй като това засилва болката.

 

 

обриви

Обриви

Обривите се наблюдават при инфекциозните заболявания (варицела, рубеола, скарлатина и др.), алергия, прегряване, дерматит, екзема, краста и др. Ако не ви е ясна причината за обрива, добре е да се посъветвате с лекар.

Перниони

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Образуват се при охлаждане на тялото (недостатъчно обличане при студено време) и представлява възловидни червени подутини по кожата на ръцете и краката, предизвикващи сърбеж и болки.

Затоплете кожата. Накарайте детето да движи ръцете и краката си, за да засили кръвообращението. Грижете се детето да е винаги добре облечено или завито, когато времето е студено.

Петна на новороденото

Те са нормално явление, не предизвикват оплаквания, постепенно избледняват и изчезват. Яркочервените петна (хемангиоми) не изчезват.

Покажете петната на детския лекар, ако нещо ви смущава.

По този начин може да постъпите при косопад, обриви, перниони, петна на новороденото и напукани устни.


споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *