Котешки нокът – отлична билка за ревматоиден артрит и рак

Билката котешки нокът се прилага при болести на дебелото черво и храносмилателната система

Някои билки са останали в съзнанието на хората с отличните си лечебни въздействия върху определена болест. Такава е билката котешки нокът. В българската народна медицина тя се използва предимно за лечение на ревматоиден артрит. Съдържащите се в нея алкалоиди вършат направо чудеса. Именно противовъзпалителните свойства на растението го превръщат в ефективно средство при артрит. Котешки нокът има способността да блокира производството на главния възпалителен фактор – простагландин в организма. Освен че се бори с артрита, този алкалоид потушава и силната болка при остеоартрит и ревматоиден артрит.

котешки нокът

Билката котешки нокът се прилага при болести на дебелото черво и храносмилателната система

Екзотичното растение котешки нокът идва от централните и южни части на Америка, където индианците хиляди години са използвали чудодейните му качества за лечение на тумори, проблеми с храносмилането, язва, артрит, ревматизъм.
Вече се знае, че билката котешки нокът стимулира имунната система и убива вирусите и притежава значително противовъзпалително, антивирусно и антиоксидантно действие.
Лечебните части са кората и корените на растението, които се сушат и влизат в състава на редица капсули и таблетки. Използват се също така и под формата на чай или тинктури.
Котешки нокът помага също така и при болести на дебелото черво и храносмилателната система. Билката успокоява сърдечния ритъм, поради което се прилага и при високо кръвно налягане.
Изследвания относно свойствата на котешки нокът в последните години сочат, че той е силно антираково растение, които препятства развитието на някои някои видове рак и подпомага възстановяването на увредените при химиотерапия клетки
Запарка от котешки нокът се дава на онкоболни пациенти и се приготвя като две супени лъжици нарязани корени се варят в 800 милилитра вода 20 минути. Сместа се прецежда и от нея се пият 2-3 чаши на ден преди всяко ядене.
Преди да предприемете лечение с котешки нокът, все пак първо се консултирайте с вашия лекар. Билката не бива да се употребява и от бременни и кърмещи жени, както и от деца под 3-годишна възраст.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *